UX چیست؟ چرا از اهمیت بالایی در سئو برخوردار است؟

UX چیست؟ چرا از اهمیت بالایی در سئو برخوردار است؟

ممکن است شنیده باشید که پیش از این گفتیم: UX خوب در سایت شما برای سئو بسیار ضروری است. اما UX چیست؟ و چرا برای سئو اهمیت دارد؟ در این مقاله، ماهیت آن را تشریح می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که اگر به دنبال رتبه بالا در گوگل هستید، چرا نباید کار کردن روی آن را فراموش کنید. مهم‌تر از آن این که برخی اشارات و نکات برای انجام آن‌چه کاربران وب سایت شما را راضی نگه می‌دارد را به طور مختصر ارائه می‌دهیم.

UX به چه معنا است؟

UX یا User Experience به معنای تجربه کاربر است. همانطور که ممکن است تصور کنید، همه چیز در مورد نحوه تجربه کاربران یک محصول است. این تجربه می‌تواند در مورد یک وب سایت باشد، اما لزوماً این طور نیست. می‌تواند یک برنامه کاربردی باشد، یک تلفن همراه یا هر محصول فیزیکی دیگری که می‌توانید از آن استفاده کنید، حتی کارتون شیر باشد. همه چیز در مورد حس شخص در حین استفاده از یک محصول خاص است. آیا محصول باعث حس هیجان و خوشحالی شما می‌شود، آیا استفاده از آن فرح‌بخش است، آیا به شما کمک می‌کند که با زحمت کم‌تری به اهداف برنامه‌ریزی شده خود برسید؟ یا این که آیا به دلیل عمل نکردن یا عدم مطابقت با آن‌چه انتظار داشتید، باعث عصبانیت و کلافگی شما می‌شود؟

UX یا قابلیت استفاده؟

UX و قابلیت استفاده گاهی اوقات به جای یکدیگر استفاده می‌شوند. هر دو آن‌ها برای توصیف سهولت استفاده بازدیدکنندگان از سایت شما به کار می‌روند. با این حال، UX غالباً گسترده‌تر از قابلیت استفاده شناخته می‌شود. اگر یک وب سایت بسیار مفید، یا کاربر پسند باشد، بازدیدکنندگان به سهولت قادر به یافتن یا انجام کارهای مورد نظر خود هستند. یک تجربه کاربردی عالی شامل موارد بیش‌تری از جمله زیبایی است. استفاده از یک وب سایت می‌تواند به سادگی انجام شود، اما در عین حال خسته کننده باشد. این بدین معناست که قابلیت استفاده عالی است اما تجربه کاربر باید بهبود یابد.

برای مثال، قابلیت استفاده تصاویر پست‌های وبلاگ ما نیازی به بهبود ندارند. با این حال، به تجربه‌ای که کاربران از سایت ما دارند کمک می‌کند. کاملاً طرفدار نقوشی هستم که تصویرگرهای ما آروین و تیم ایجاد می‌کنند و امیدوارم باعث تأمل یا لبخند شما شوند. این تصاویر به UX از سایت ما کمک می‌کنند. بدون آن‌ها، تجربه شما از سایت متفاوت بود. به این ترتیب، UX می‌تواند بخشی از استراتژی نام تجاری باشد، حتی بیش‌تر از قابلیت استفاده.

چرا بهبود UX برای سئو اهمیت دارد؟

بنابراین چرا باید بهبود قابلیت استفاده و UX سایت شما بخشی از استراتژی سئو شما باشد؟ گوگل، یا دیگر موتورهای جستجو، می‌خواهند بهترین نتایج را برای استعلام آن‌ها فراهم کنند. بهترین نتیجه تنها به معنای بهترین پاسخ نیست، بلکه به معنای بهترین تجربه است. برای مثال، اگر به دنبال پاسخ برای “تحقیق کلمه کلیدی چیست؟” هستید، گوگل می‌خواهد بهترین پاسخ را به شیوه‌ای سریع، دلپذیر و امن ارائه دهد. بنابراین حتی اگر پاسخی عالی در یک پست نوشته باشید، اما سایت شما کند، آشفته یا ناامن باشد، گوگل پست شما را به عنوان بهترین پاسخ در نظر نمی‌گیرد.

گوگل از کجا می‌داند؟

گوگل از روش‌های مختلفی برای ایجاد یک حدس فرهیخته در مورد این که کاربران سایت شما را چگونه تجربه می‌کنند، استفاده می‌کند. آن‌ها به عناصری از جمله سرعت- هیچ چیز ناخوشایندتر از این نیست که بارگذاری یک صفحه سالیان سال طول بکشد-، سازگاری با موبایل، طریقه ساختاربندی محتوای شما و پیوندهای داخلی و خارجی صفحات شما، توجه می‌کنند. بسیاری از پیوندهای با کیفیت به صفحه وب شما احتمالاً نشان می‌دهند که افراد تجربه دلپذیری از آن داشته‌اند، درست است؟

علاوه بر این، گوگل از سیگنال‌های کاربر برای تشخیص این که بازدیدکنندگان چه تجربه‌ای از وب‌سایت شما دارند، استفاده می‌کند. سیگنال‌های کاربر الگوهای رفتاری هستند که گوگل روی سایت شما مشاهده می‌کند. اگر افراد زیادی سایت شما را به سرعت ترک کنند، احتمالاً چیزی که به دنبال آن بودند را پیدا نکردند. البته، برخی استثنائات در این مورد وجود دارد، پست آنلیک در مورد نرخ پرش را بخوانید تا این استثنائات را دریابید. برخی سیگنال‌های دیگر کاربران زمان صرف شده در یک صفحه و تعداد دفعاتی است که افراد به وب سایت شما بازمی‌گردند. اگر این‌ها بالا باشند، بازدیدکنندگان به احتمال بسیار زیاد از سایت شما لذت می‌برند یا به نظرشان مفید می‌آید. می‌توانید این نوع آمارها را با استفاده از تحلیل‌های گوگل و دیگر ابزارهای تحلیل وب سایت برای سایت خود بررسی کنید.

این که عوامل ذکر شده در بالا هم برای UX و هم برای سئو بسیار اهمیت دارند، تصادفی نیست. گوگل تلاش می‌کند متوجه چگونگی تجربه افراد از یک وب سایت شود. به همین دلیل است که تجربه مثبت درباره سایت شما می‌تواند به رتبه‌بندی شما کمک کند. اگر می‌خواهید در مورد این موضوع بیشتر بیاموزید، باید پست میشل درباره رابطه بین سئو و UX را بخوانید.

سئو برای UX

بنابراین آیا باید روی قابلیت استفاده و UX تنها برای موتورهای جستجو کار کنید؟ فکر می‌کنم بتوانید پاسخ این سؤال را حدس بزنید… در آریا وردپرس، ما به دنبال نظارت کلی روی سایت شما هستیم. این به این معناست که شما تلاش می‌کنید که وب سایت خود را از جهات زیادی ممتاز کنید: محتوای خوب، استفاده آسان حتی روی موبایل- و امنیت. این تغییرات را برای بازدیدکنندگان انجام می‌دهید. در پایان، این کاربر است که محصولات شما را خریداری می‌کند، به رویداد شما می‌آید یا مشترک خبرنامه شما می‌شود.

از کجا شروع کنیم؟

همانند همیشه، با فکر کردن راجع به اهداف وب‌سایت و صفحات خاص خود شروع کنید. می‌خواهید بازدیدکنندگان روی سایت شما چه کاری انجام دهند؟ چیزی بخرند؟ مقاله شما را بخوانند؟ به خیریه شما کمک مالی کنند؟ زمانی که به دنبال پیشرفت هستید، هدف از وب سایت یا صفحات خاص وب سایت شما باید در اولویت ذهن شما باشد. طراحی و محتوای شما باید این هدف را پشتیبانی کند. داشتن هدف روشن در ذهن نیز به شما کمک می‌کند که پیشرفت سایت خود را اولویت‌بندی کنید.

اگر می‌خواهید UX سایت خود را بهبود دهید، سعی کنید از دیدگاه کاربر به آن نگاه کنید. چند سؤال از خود بپرسید و با خودتان صادق باشید:

  • انتظار دارید در یک صفحه چه چیزی پیدا کنید؟
  • آیا طراحی صفحه از اهداف آن صفحه پشتیبانی می‌کند؟
  • آیا از دکمه‌های صحیح در جایگاه صحیح استفاده می‌کنید؟
  • آیا محتوای شما به خوبی ساختاربندی شده است و به راحتی پیدا می‌شود؟
  • آیا سایت موبایل شما به خوبی کار می‌کند؟

اکثر افراد در صورتی که روی سایت خود کار زیادی انجام دهند، نقاط کور را توسعه می‌دهند. بنابراین باید از این فرصت استفاده کنید تا از دیگران بخواهید، به ارتقاء سایت شما کمک کنند، هر زمان که شما بخواهید! سعی کنید افراد را از گروه‌های هدف خود انتخاب کنید تا سایت شما را امتحان کنند و از آن‌ها بپرسید که آیا آن طور که انتظار داشتند کار کرده یا خیر. همچنین می‌توانید در سایت خود از پرسشنامه استفاده کنید یا اگر نمی‌خواهید آن‌ها را به این اندازه اذیت کنید، از یک پرسش قصد خروج استفاده کنید و از آن‌ها بپرسید کدام طراحی صفحه شما بهترین نتایج را ارائه می‌دهد.

بنابراین، دیگر هیچ عذری موجه نیست، شروع به کار روی UX سایت خود بکنید و در نتیجه رتبه‌بندی‌های خود را بیش از حد افزایش دهید! اگر در حال حاضر یک سایت وردپرسی راه اندازی کرده اید پیشنهاد ما افزونه Yoast SEO Premium است این افزونه وردپرس دستیار و کمک بسیار بزرگی برای سئو سایت شما محسوب میشود!

احمدرضا ذوقی

طراح و برنامه نویس وب هستم. عضو تیم آریا وردپرس، نزدیک به 3 سال هست که با وردپرس آشنا شدم و سعی می کنم مقالات مفید و ارزشمندی را برای شما عزیزان در آریا وردپرس منتشر کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *