تاثیر SSL در سئو و رتبه بندی سایت ، مزایا و معایب استفاده از SSL

تاثیر SSL در سئو و رتبه بندی سایت ، مزایا و معایب استفاده از SSL

تاثیر SSL در سئو و رتبه بندی سایت

در این مقاله قصد داریم تاثیر SSL در سئو و رتبه بندی سایت ، مزایا و معایب استفاده از SSL را بیان کنیم همانطور که می دانید تمام درگاه های پرداخت از پروتکل HTTPS استفاده می کنند در ادامه توضیح خواهیم داد که این پروتکل چیست و در چه مواردی باید از آن استفاده کرد پس در ادامه با آریا وردپرس همراه باشید.

HTTPS و SSL چیست؟

هر روزه ما تمام اطلاعات شخصی خود چه برای ایجاد یک خرید یا برای ورود به سیستم را با سایتهای مختلف به اشتراک میگذاریم . به منظور حفاظت از انتقال داده ها نیاز به ایجاد یک اتصال امن داریم. که این مورد از SSL و HTTPS می آید.

HTTPS ،یک روش رمز گذاری است که موجب ایجاد ارتباط بین کاربران مرورگر و سرور میشود. در واقع می توان گفت اطلاعات بین کاربر و سرور رمزگذاری می شود. این کار باعث سخت شدن کار برای هکرها در دخالت در اتصالات میباشد. خواندن اطلاعات رمز گذاری شده توسط هکر بسیار سخت است اما نمی توان گفت غیر ممکن است.

هر سایت یک گواهینامه SSL منحصر به فرد برای مقاصد شناسایی صادر میکند. اگر یک سرور تظاهر به داشتن HTTPS کند و گواهی آن مطابقت نداشته باشد سپس بسیاری از مرورگرهای مدرن از اتصال کاربران به این سایت هشدار میدهند.

تاثیر https در سئو

شاید برای شما عجیب باشد که چرا نیاز دارید از HTTP به HTTPS رفته و گواهینامه SSL نصب کنید.

آیا SSL در سئو و رتبه بندی سایت تاثیر دارد؟

امنیت کاربر یکی از فاکتور های مهم گوگل برای رتبه بندی است. گوگل در وبلاگ رسمی خود نیز اعلام کرده است سایت هایی که از پروتوکل امن HTTPS استفاده می کنند در رتبه بندی از اهمیت بالایی بر خوردارند همچنین گوگل یکی از عوامل افزایش رنک استفاده از HTTPS است. در ادامه به مزایا و معایب استفاده از SSL می پردازیم.

مزایا استفاده از SSL

همانطور که اشاره کردیم یکی از این مزایا افزایش سئو و رنک وبسایت در گوگل می باشد. یکی دیگر از مزایای استفاده از HTTPS اعتماد کاربر است کاربر وقتی می بیند که شما از پروتکل HTTPS استفاده کردید قطعا اعتماد بیشتری به سایت شما خواهد داشت.

معایب استفاده از SSL

همانطور که می دانید پروتکل HTTPS اطلاعات را بین کاربر و سرور رمز گذاری می کند به همین دلیل سایت شما نسبت به قبل کمی دیرتر لود می شود برای مثال اگر سایت شما در 5 ثانیه لود میشد با SSL این زمان از یک تا دو ثانیه افزایش می یابد. یعنی سایت شما با HTTPS حدود 6 تا 7 ثانیه لود می شود.

یکی دیگر از این معایب بالا بودن قیمت گواهی SSL است به طور معمول اگر شما بخواهید از گواهی SSL DV استفاده کنید. برای اینکه بخواهید دامین اصلی و تمام ساب دامین های خود را به HTTPS منتقل کنید باید SSL DV از نوع Wildcard تهیه کنید که قیمت بسیار بالایی دارد.

اگر عکس های خود را بر روی ساب دامین بارگذاری کرده اید باید حتما از Wildcard استفاده کنید اگر بخواهید از Standard استفاده کنید نوار HTTPS شما سبز نمی شود. زیرا عکس های شما که در ساب دامین است. رمز گذاری نشده و از HTTP بارگذاری شده این مورد رو هم هنگام خرید SSL در نظر داشته باشید.

چه موقع SSL باعث افت سئو می شود؟

اگر شما تنظیمات سایت و وبمستر گوگل رو به درستی انجام ندهید ممکن است ورودی های خود را از دست بدهید. پس حتما بعد از اینکه SSL را نصب کردید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. کد زیر را جایگزین کدهای قبلی در htaccess کنید:
# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
  
</IfModule>

# END WordPress
  1. به تنظیمات وردپرس خود بروید و از بخش همگانی ، https را در نشانی سایت و نشانی وردپرس جایگزین http کنید.
  2. قطعه کد زیر را به فایل wp-config.php بالای عبارت /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ اضافه کنید.
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
  1. کار بعدی که باید انجام بدید تنظیم فایل robots.txt است باید دقت کنید که در این فایل https را بلاک نکرده باشید و همچنین آدرس سایت مپ خود را با https شروع کنید.
  2. حال وارد وب مستر گوگل شوید و فایل Robots.txt را Submit و سایت مپ خود را Re-Submit کنید. سپس آدرس سایت خود را با https در وبمستر گوگل ثبت کنید یک بار هم با www شروع کنید در پایان باید چهار سایت داشته باشید مثال:

http://www.example.com

http://example.com

https://www.example.com

https://example.com

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد موفق و پیروز باشید…

امیرحسین غلامیان

نزدیک به 7 سال است که با وردپرس آشنا شدم و این آشنایی تا الان ادامه داشته و خواهد داشت. در حال حاضر مدیریت تیم آریا وردپرس رو بر عهده دارم و سعی میکنم هر روز تجربیاتم رو با شما در اینجا به اشتراک بگذارم.

15 دیدگاه

  1. کاربر
    پوریا 3 مهر 1398

    میشه برای وبلاگ هم از ssl استفاده کرد؟

    پاسخ
    • مدیریت
      امیرحسین غلامیان 12 مهر 1398

      سلام، بله.

      پاسخ
  2. کاربر
    هادی 25 مهر 1397

    سلام، به نظرتون بدون گواهی نامه ssl می توان در صفحه اول گوگل آمد. سپاس.

    پاسخ
    • مدیریت
      امیرحسین غلامیان 28 مهر 1397

      سلام، بله قطعا امکان پذیر است. SSL تاثیر خیلی زیادی روی سئو سایت نمی گذارد.

      پاسخ
  3. کاربر
    mohammad 2 شهریور 1397

    سلام ممنون از مطلب خوبتون
    فقط عزیز در خصوص موضوع آخری که فرمودید 4 بار سایت ثبت کنیم در گوگل وبمستر
    خوب ما ثبت کردیم الان گوگل براساس کدوم از اینها به ما نتیاج نشون میده با دنبال می کنه ؟
    اینکار باعث اسپم نمیشه؟

    پاسخ
    • مدیریت
      امیرحسین غلامیان 2 شهریور 1397

      سلام، خیر در وبلاگ خود گوگل این مورد ذکر شده بود. نتایج روی دامنه اصلی شما که با https است قرار می گیرد.

      پاسخ
  4. کاربر
    رامتین 20 مرداد 1397

    با تشکر از مطالب خوبتون

    پاسخ
  5. کاربر
    رضا 28 تیر 1397

    متشکرم. موفق باشید

    پاسخ
  6. کاربر
    فریئ 26 آبان 1396

    سلام. ممنون بابت اموزشتون. کلی توی نت سرچ کردم و خیلی از سایت های اموزشی بزرگ به این نکات ریز مقاله شما توجهی نکرده و عنوان نکردن…بنده هنوز یک سوال برام پیش اومده قبل از خرید ssl:بعد از اینکه تغییرات رو در htaccess و تنظیمات همگانی وردپرس و گوگل انجام دادیم، تکلیف لینک های داخلی مطالب و اسکریپت های اختصاصی نوشته شده چی میشه ؟مثلا در متن مطلب ما به عناوین مختلف به قسمت های مختلف سایت مثل دسته ها/برچسب ها/مطالب قدیمی/کاربران لینک دادیم که همگی بصورت http بودند ! این لینک ها هم به https تغییر پیدا میکنن یا نه ؟ و اگه نه چه کاری باید انجام داد که روی سئو اثر منفی نداشته باشه ! چون یکی از مهم ترین کارهایی که برای سئو انجام دادیم ایجاد این نوع لینک های داخلی بوده.باتشکر

    پاسخ
  7. کاربر
    مجید پران 23 مهر 1396

    سلام ، ایندکس کردن www و بدون www همزمان کار اشتباهی هسن که خیلی از وبمستر ها این اشتباه رو میکنند. اگه سایت شما www هست ، هیچ آدرس بدون www نباید وجود داشته باشه 

    پاسخ
    • مدیریت
      امیرحسین غلامیان 24 مهر 1396

      با سلام و احترام
      اگر منظورتان این است که باید فقط دامین اصلی را (با WWW یا بدون WWW) در وبمستر گوگل ثبت کرد. باید بگم کاملا در اشتباهید شما باید دامین خود را هم با WWW و هم بدون WWW در کنسول جستجو گوگل وارد کنید و سپس از بخش Site Settings در قسمت Preferred domain مشخص کنید که آدرس سایتتان با WWW در نتایج گوگل نمایش داده شود یا بدون آن
      اطلاعات بیشتر:
      https://support.google.com/webmasters/answer/34592?hl=en

      پاسخ
  8. کاربر
    مهرداد 26 شهریور 1396

    درود و ضمن خسته نباشید.منظور شما از جمله آخر این هست که چهار بار سایت رو با استفاده از https, http و www و بدونش در گوگل وبمستر تولز ثبت کنیم ؟یعنی همون یکبار که با https هست کافی نیست ؟

    پاسخ
  9. کاربر
    saeed 25 اسفند 1395

    عالی بود.ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *