چه تعداد افزونه وردپرس را باید در سایت خود نصب کنیم؟
چه تعداد افزونه وردپرس میبایست در سایت خود نصب کنید؟ چه تعداد از این افزونه ها زیادی است؟ آیا افزونه ها برای عملکرد سایت بد نیستند؟ آیا افزونه ها خطر سوءاستفادهی امنیتی را افزایش نمیدهند؟ بهتر نیست که کلاً بیخیال افزونه ها شویم؟ اینها برخی از متداولترین پرسشهایی هستند که ما از مبتدیان وردپرس میشنویم. مقالات زیادی در وبسایتها و وبلاگهای شخصی وجود دارند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم کاربران جدید را گمراه میکنند (از جمله برخی از کاربران سایت ما)
هدف این مقاله آموزش بهتر مبتدیان و همینطور کاربران حرفهای است، به امید اینکه برخی سوءتفاهمهایی که قبلاً وجود داشته را از بین ببرد.
از زمان وردپرس 1.2(زمانی که پشتیبانی از افزونه ها به وردپرس اضافه گردید)، افزونه ها برای کاربران خیلی مفید بودهاند. وردپرس بدونافزونه ها همانند یک اسباببازی فروشی بدون اسباب بازی میباشد و دیگر معنی خاصی ندارد. با اینکه هستهی وردپرس یک چارچوب انتشار عمومی را فراهم میکند، این افزونه ها هستند که به طور گستردهای مسئول موفقیت این پلتفورم و یا برنامهی کاری میباشند. همینکه جامعهی وردپرس رشد میکند، تعداد افزونه های وردپرس هم بیشتر میشود. زمان نوشتن این مقاله، بیش از 21 هزار افزونه رایگان وردپرس در مخزن وردپرس موجود میباشد.
هدف افزونه ها توسعهی وردپرس برای انجام هر چیزی است که میتوانید تصورش را بکنید. با این حال، در حال حاضر ما از طرف بسیاری از کاربران نسبت به افزونه ها یک حس ترس و یا محدودیت را میبینیم. این افراد نگران عملکرد، امنیت، قابلیت اطمینان و غیره هستند. این نگرانی عمدتاً بدین خاطر است که طراحان و توسعهدهندگان وقتی مشتریشان افزونه های زیادی را روی سایت نصب کردهاند، واقعاً ناامید شده و از روی همین ناامیدی، پیامهایی چون «افزونه کمتری نصب کنید» یا «افزونه ها سرعت سایت شما را پایین میآورند» را روی سایت میگذارند. این عبارات از طریق رسانههای شخصی و رویدادهای بینفردی پخش میشوند. بزرگترین مسئله در مورد این عبارت ابهام آنها میباشد. کمتر یعنی چه؟ چه تعداد افزونه وردپرس باید نصب کنیم؟ افزونه ها در کل سرعت سایت را پایین نمیآورند، مگر اینکه از نوع غیر استاندارد آنها باشد.
[irp posts=”277″ name=”4 ترفند برای شناسایی افزونه های استفاده شده در یک وبسایت وردپرسی”]
مقالات زیادی در وب وجود دارد که به شما نشان میدهد چگونه یک «XYZ» را بدون پلاگین انجام دهید (مثل این مقاله و مقالههای دیگری که در سایت ما وجود دارند). هدف این مقالهها تشویق به عدم استفاده از افزونه های موجود نیست. هدف آنها این است که به شما نشان دهند چگونه همهی کارها را خودتان انجام دهید. قرار دادن یک کد در فایل «function.php» در زمینهی سایت با اضافهکردن آن از طریق یک افزونه به طور یکسانی عمل میکند (یعنی همان مقدار منابعی که مورد نیاز است). پس به عبارت دیگر، اگر شما 30 قطعه کد را از محلهای مختلفی در وب به داخل فایل «function.php» در زمینهی سایتتان بچسبانید، پس 30 افزونه را در سایت خود نصب کردهاید.
به هرحال یک بحث کلی در مورد اضافه نکردن هر قطعه کدی به فایل «function.php» وجود دارد. اساساً به این خاطر که اگر شما زمینه سایت را تغییر دهید، از نظر فنی تمام قابلیت و کارآمدی را که ممکن است نخواهید از شر آن خلاص شوید را از دست بدهید.
بسیاری از کاربران در این خیال اشتباه به سر میبرند که اضافه کردن کد به فایل «functions.php» یا پلاگین ویژهی یک سایت سرعت سایتشان را بالا خواهد برد و یا برای امنیت آن بهتر خواهد بود. اصلاً اینطور نیست. ممکن است یک برنامهی کاربردی که بطور ضعیفی کدگذاری شده را در سایت خود داشته باشید که میتواند منابع سرور شما را به اتمام رسانده و سایت شما را بهم بریزد. ممکن است یک کاربردی که بطور ضعیفی کدگذاری شده داشته باشید که میتواند یک آسیبپذیری امنیتی را در سایتتان ایجاد نماید.
قبل از این که بحثمان را جلوتر ببریم، باید بگوییم که میزان زیاد پلاگینها هرگز سرعت سایت را پایین نمیآورد، بلکه پلاگینهایی که به شیوهی بد یا ضعیفی کدگذاری شدهاند سرعت سایت را کم میکنند.
جواب سؤال “چه تعداد افزونه وردپرس را باید در سایتتان نصب کنید” این است که تا جایی که نیاز دارید پلاگین نصب کنید. وقتی ما این جواب را به افراد میدهیم، آنها هم مثل شما و به اندازهی دیگران گیج میشوند، از چه تعداد افزونه روی سایتتان استفاده میکنید؟ در حال حاضر، 32 افزونه فعال روی آریا وردپرس وجود دارد. تعداد مناسب افزونه هایی که استفاده میکنیم را میتوانید در صفحهی اصلی ما ببینید.
در این مرحله، میبایست جواب سوالتان را گرفته باشید. با این حال، اگر میخواهید تاثیرات افزونه ها را بیشتر درک کنید، و اینکه چگونه بهترین افزونه را انتخاب نمایید، پس به خواندن مقاله ادامه دهید.
آنچه خواهید خواند:
افزونه ها و عملکرد
انواع مختلف افزونه وجود دارد. افزونه هایی که بر فرانت اند تأثیر میگذارند (یعنی پلاگینهای اجتماعی، پلاگین قابلیت استفاده و غیره). پلاگینهایی هم وجود دارند که عمدتاً متعلق به مدیریت هستند (یعنی «هات فیکس»، پلاگینهای پشتیبانی و غیره). پلاگینهایی هم هستند که هم فرانت اند و بک اند هستند (افزونه های سئو مثل Yoast و غیره).
افزونه ها میتوانند از طریق زیر بر عملکرد سایتتان تأثیر بگذارند:
- درخواستهای زیادی «HTTP» برخی افزونه ها (عمدتاً افزونه های پیشرو) برای درست کار کردن ممکن است به طراحی و یا اسکریپت سفارشی نیاز داشته باشند. بخاطر همین، کاربران ممکن است یک فایل «JS» یا «CSS» دیگر به آن اضافه کنند.
- رکورد های اضافی دیتابیس اضافه برخی پلاگینها ممکن است جستارهای پایگاهدادهی شما را افزایش دهند. اگر شما از پلاگینی برای پستهای عمومی، پستهای مربوطه و هر چیزی دیگری استفاده میکنید که عناصر پایگاه داده را کشیده و آن را روی طرف جلو نمایش میدهد، به جستارهای پایگاهداده اضافه خواهد کرد.
با وجود اینکه برخی پلاگینها این مسائل را به وجود میآورند، اما در بیشتر موارد راه حلی وجود دارد. بیایید برای این مسائل یک راه حل کوتاه مدت و بلند مدت را بررسی کنیم. قبل از اینکه این کار را انجام دهیم، بیاید مطمئن شویم که هر کسی نیاز دارد تا کش را راه اندازی کند. ما توصیه میکنیم از افزونه کش WP Rocket استفاده کنید.
مسئلهی درخواستهای اضافهی «HTTP» – بله، برخی افزونه ها باید درخواستهای «HTTP» بیشتری را اضافه کنند تا درست کار کنند. برای مثال، وقتی شما از یک افزونه یک مسیر ارتباطی را نصب میکنید، نمیخواهید که به درستی کار کند؟ افراد معمولاً در مورد جستارهای اضافهی «HTTP» شکایت میکنند، انگار که با یک شکل غیرمستقیم آن مشکلی ندارند. مطمئن نیستید که یک شکل غیرمستقیم چگونه است؟
بیشتر شما جا میخورین و میگوید بهمریخته است. شیوهنامه از بین رفته است. اگر شکل ارتباطی درخواست «http» بیشتری را اضافه نکند، چه اتفاقی خواهد افتاد. همهی ما میخواهیم تمام فرمهای ما سبک خاصی داشته باشند. همه میخواهیم سیستم کپچا ما فعال باشد و هیچ ایمیل «اسپم» دریافت نکنیم. خلاصه، برای اینکه افزونه به درستی عمل کند، هر سبک یا اسکریپت بیشتری میبایست اضافه گردد.
دو شیوهی بهینهسازی برای مسئلهی درخواستهای «http» بیشتر وجود دارد. هر دو روش به دانش اندکی از کدگذاری و فوتوفن وردپرس نیاز دارند. اولین روش لغو ثبت سبکها و اسکریپتهای اضافه است که از طریق پلاگین بارگذاری شدهاند. سپس، ترکیب سبکهای پلاگین به داخل فایل «style.css» شما و بعد ترکیب اسکریپتهای پلاگین به فایل «main.js» شما. روش دوم بارگذاری مشروط سبکها و اسکریپتهای پلاگین روی صفحاتی که آنها نیاز دارند. ما تا کنون هر دو روش را در مقالهای با عنوان «غیرفعال کردن اسکریپتها و شیوهنامههای اضافهای که پلاگینهای وردپرس اضافه میکنند» بررسی کردهایم.
افرادی که کدها را به خوبی نمیشناسند، خوب بحث میکنند، ما چه کنیم؟ متأسفانه هیچ راهحل درستی برای این مسئله موجود نیست. ولی باید بدانید که چندین درخواست اضافه «http» آنقدری که فکر میکنید مهم نیستند. ما اینجا در مورد تفاوتهای میلی ثانیهای صحبت میکنیم. مطمئن باشید که اگر درخواستهای «HTTP» زیادی داشتید، آن وقت اندکی مهارت کدگذاری به شما این امکان را خواهد داد که چندین ثانیه از زمان بارگذاری را کم کنید. در این مرحله، باید به این فکر کنید که این مسئله چقدر برای کار شما اولویت دارد. اگر اولویت آن بالاست، پس، ارزشش را دارد که یک فرد حرفهای استخدام کنید تا به سایتتان سرعت بدهد. ما در آریا وردپرس همیشه برای خدمت به شما آمادهایم.
این شیوه کار را برای افرادی سادهتر میکند که در مورد «PHP» اطلاعات زیادی نداشته تا بسادگی کادر لغو شیوهنامهی اضافه را بررسی نمایند. در این صورت، تمام کاری که کاربران باید انجام دهند این است که محتوای فایل شیوهنامهی اضافه را گرفته و آن را به پایین شیوهنامهی اصلی که بارگذاری میکردند اضافه نمایند.
یک راه حل بلند مدت برای این مسئله این خواهد بود که کسی که به یک پلاگین یا هستهی وردپرس میرسد قابلیت ترکیب تمام شیوهنامهها و اسکریپتهای ثبت شده به یک عنوان را اضافه کند. مسلماً مسائل زیادی وجود دارد که اینجا میبایست در مورد آنها بحث کرد. اولین و مهمترین آنها مسئلهی سازگاری است. گاهی دو اسکریپت ممکن است با هم سازگار نباشند. این چیزی است که ما زمان اشکالزدایی مسائل پلاگین برای کاربرانمان خیلی با آن روبرو میشویم.
حالا که این مسئله را بررسی کردیم، بیایید به جستارهای اضافهی «DB» بپردازیم.
جستارهای اضافهی پایگاه دادهها – برخی پلاگینها ممکن است حجم بار سرور پایگاهداده را افزایش دهند. خود وروپرس در ذخیرهسازی دادهها بخوبی عمل میکند. اغلب پلاگینهایی که بخوبی کدگذاری شدهاند موجب مسئلهی خاصی نمیشوند. با این حال، اگر شما یک سایت خیلی خیلی بزرگ دارید، استفاده از افزونه مطالب مربوط مثل «YARPP» میتواند به یک مشکل تبدیل شود، مخصوصاً اگر منابع سرور خوبی نداشته باشید.
در این مرحله، احتمالاً به ارتقاء محیط میزبان خود فکر میکنید. تنها راه باقیماندهی این مسئله این است که از شر پلاگین راحت شده و کسی را استخدام کنید تا یک راه حل سفارشی برایتان ایجاد نماید. گاهی ممکن است ذخیرهسازی تهاجمی سمت سرور را انجام داده تا پلاگین فعلی را فعال کنید. راهحلهای سفارشی از یک سایت تا سایت دیگر متفاوت است.
افزونه ها و امنیت
گاهی افراد در مورد پلاگینها و مسائل امنیتی آن نگران میشوند. بله، در گذشته مشکلاتی وجود داشت که برخی پلاگینها آسیبپذیری امنیتی بزرگی را ایجاد میکردند. این اتفاق بیشتر برای پلاگینهایی میافتاد که بطور ضعیفی کدگذاری شده باشند. علاوهبرآن، عدم امنیت خطری است که ممکن است هر نرمافزاری را تهدید کند. احتمال وقوع اشتباه وجود دارد. با این حال، بهترین قسمت در مورد منبع باز این است که افراد زیادی از آن استفاده میکنند، چون سریعتر انتخاب میشود.
بهترین امنیتی که میتوانید برای سایت خود داشته باشید یک پشتیبانی منظم وردپرس است. شما همچنین میتوانید با استفاده از افزونه هایی مثل Wordfence امنیت سایت خود را ارتقاء دهید.
افزونه ها و اطمینان به آن ها
برخی افراد در رابطه با مسئلهی قابلیت اطمینان پلاگینها نگران هستند. اگر پلاگینها متوقف شوند چه؟ اگر بروزرسانی کند باشد چه؟ آیا این خطر زمانی هم که نرمافزاری را به درستی استفاده کنیم پیشمیآید؟ اگر نرم افزار «adobe» به درستی عمل نکند، چه؟ در آن صورت ما «فتوشاپ» نخواهیم داشت. اگر «اپل» به پایان کار خود برسد چه، در آن صورت ما «آیفون» نخواهیم داشت. خُب، حدس بزنید چه میشود، یک محصول بهتر و یا یک نرمافزار پیشرفتهتر خواهیم داشت.
بهترین چیز در مورد وردپرس داشتن یک اجتماع است. این جامعه سریعتر از همیشه در حال رشد است. اگر شما از یک پلاگین محبوب و عمومی استفاده میکنید، این احتمال وجود دارد که متوقف نشود. اگر هم متوقف شود، این امکان وجود دارد که آن را به چند شاخه تبدیل کرده و توسعه آن را ادامه داد. این قدرت «GPL» است. وردپرس دقیقاً از همین راه به وجود آمده است.
بخاطر خدمات گیت هاب، توسعهدهندگان با ارسال دستور اضافه به پلاگین همدیگر کارها و تلاشهای خود را ترکیب میکنند. این کار تا زمانی مفید واقع خواهد شد که افراد با هم کار کنند.
ما توصیه میکنیم پلاگینهایی با رکود و سابقهی خوب انتخاب کنید، در این صورت مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.
چطور بهترین افزونه ها را انتخاب کنیم؟
این برای کاربران جدید مسئلهی بسیار بزرگی است. کدام پلاگینها بهتریناند؟ از کدامشان باید استفاده کنم؟ توصیه میکنیم پلاگینهایی را انتخاب کنید که پیشینهی پیگیری خوبی داشته باشند. چگونه میتوان به این نتیجه رسید که یک پلاگین پیشینهی خوبی دارد؟
خُب، به تعداد دانلودها نگاه کنید. رتبههای پلاگین را بررسی کنید. ببینید چه تعداد روند پشتیبانی پاسخ داده شده است. ببینید چند نفر گفتهاند که یک پلاگین خاص مؤثر عمل کرده است. نظرات و بازبینیهای مربوط به آن را بخوانید. به اعتبار نویسنده توجه کنید. امیدواریم بعد از همهی اینها جواب خود را پیدا کنید.
تذکر: شما میتوانید تمام این معیارها را در «مخزن پلاگینهای وردپرس» ببینید. برای بررسی بیشتر، در گوگل جستجو کنید، سپس از بهترین قضاوت خود استفاده کنید.
نتیجهگیری
امیدواریم این مقاله در درک این موضوع به شما کمک کرده باشد که چیزی به نام افزونه های زیادی وجود ندارد. جواب سؤال “چه تعداد افزونه را باید در سایتمان نصب کنیم؟” این است که تا جایی که نیاز دارید. همیشه به یاد داشته باشید که تعداد افزونه ها سرعت سایت شما را پایین نخواهد آورد، تنها افزونه هایی که بدرستی برنامه نویسی نشدهاند و استایل ها و اسکریپت های زیادی روی صفحات شما بارگذاری میکنند موجب این مسئله خواهند شد.
اگر شما هم حرف دیگری برای گفتن دارید، با نظر ما مخالفاید و یا میخواهید مطلبی را به بحث اضافه کنید، حتماً در قسمت نظرات آن را درج نمایید. کنجکاویم بدانیم که چه تعداد افزونه در سایت خود اجرا میکنید. پیام بگذارید و ما را هم از نظرات خود مطلع سازید.
عالی
سلام جناب ذوقی مقاله خیلی خوبی بود استفاده بردیم