دامنه چیست و چگونه کار می‌کند؟

دامنه چیست و چگونه کار می کند؟

بسیاری از اوقات، افراد مبتدی به دنیای وب، این سوال را مطرح می‌کنند که دامنه چیست و چگونه کار می‌کند؟ بسیاری از آنها معمولا ممکن است دامنه را با مفاهیم دیگری مثل هاستینگ و یا دیگر سرویس‌ها اشتباه بگیرند. در این مقاله، به صورت مبتدی بیان خواهیم کرد که دقیقا دامنه یا همان Domain name چیست و چگونه کار می‌کند.

دامنه یا همان Domain name چیست؟

دامنه درواقع همان آدرس وبسایت شماست که مردم آن را در آدرس بار مرورگر خود تایپ می‌کنند تا وبسایت شما را ببینند. به بیانی ساده‌تر، اگر وبسایت شما را یک خانه فرض کنیم، دامنه را باید آدرس خانه‌تان در نظر بگیریم.

به بیانی جزئی‌تر :

اینترنت یک شبکه بسیار بزرگ از کامپیوترهای متصل به یکدیگر است است که از طریق اتصالات جهانی با یکدیگر ارتباط دارند. هر کامپیوتر در این شبکه، می‌تواند با دیگر کامپیوتر‌ها ارتباط برقرار کند.

برای شناسایی این کامپیوترها، هر کدام از آنها یک آدرس IP دارند. این آدرس IP یک سری عدد پشت سر هم است که مشخصه یک کامپیوتر در دنیای اینترنت می‌باشد. یک آدرس IP ورژن ۴ در دنیای اینترنت، به این شکل است. مثلا:

66.249.66.1

خوب حالا همانطور که حدس می‌زنید، به خاطر سپردن چنین آدرسی کمی سخت است. برای حل این مشکل، دامنه‌ها ابداع شدند.

حالا شما برای اینکه بخواهید یک وبسایت را مشاهده نمایید، لازم نیست که آدرس IP آن را بصورتی که دیدیم، یعنی رشته ای از اعداد، حفظ کنید. بجای آن به راحتی می‌توانید یک اسم را که معمولا راحت در ذهنمان می‌ماند را در آدرس بار مرورگر خود تایپ کنید. برای مثال ariawp.com.

[irp posts=”4490″ name=”UX چیست؟ چرا از اهمیت بالایی در سئو برخوردار است؟”]

وقتی که نام دامنه را در مرورگر خود وارد می‌کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

مرورگر شما یک درخواست به سمت سرورهای جهانی کارگذاران نام‌های دامنه و یا همان Domain Name System ارسال می‌کند. سپس این سرورها، به دنبال سرورهای مرتبط با دامنه درخواستی می‌گردند و درخواست شما را به سمت آنها ارسال می‌کنند.

برای مثال، اگر وبسایت شما برروی سرورهای Bluehost باشد، اطلاعات name server های شما به اینصورت خواهد بود :

ns1.bluehost.com

ns2.bluehost.com

این name server ها کامپیوترهایی هستند که برای مدیریت اینکار در شرکت هاستینگ در نظر گرفته شده اند. حال شرکت هاستینگ شما، درخواست‌تان را به سمت کامپیوتری که وبسایت شما برروی آن هاست شده است ارسال می‌کند.

کامپیوتری که وبسایت شما برروی آن هاست شده است، وب سرور نام دارد. نرم‌افزار خاصی که معمولا به آن نرم‌افزارهای وب سرور یا وب سرویس می‌گوییم مانند Apache، Nginx و یا غیره برروی آن نصب شده است. این وب سرورها درخواست شما مبنی بر دریافت مثلا صفحه‌ی اول ariawp.com را دریافت کرده، آن را پردازش و سپس پاسخ آن را به آدرس شما ارسال می‌کنند.

دامنه چه تفاوتی با هاستینگ دارد؟

هاست

اگر فرض قبلی را مبنی بر اینکه دامنه، آدرس خانه شماست را در نظر بگیریم، هاستینگ درواقع محل خانه شماست، جاییکه وبسایت‌تان در آن قرار دارد.

درواقع هاست همان کامپیوتر یا سرور واقعیست که فایل‌های وبسایت شما در آن ذخیره شده‌اند. این سرورها به شما سرویس هاستینگ را ارائه می‌دهند.

برای ساخت یک وبسایت، شما هم به دامنه و هم به هاستینگ نیاز دارید. با این حال باید بدانید که این دو، مفاهیم مجزایی از یکدیگر هستند ولی می‌توانید هر دو آنها را از یکجا و یا از دو جای مجزا خریداری کنید.

حالا ممکن است از خود بپرسید، چطور می‌شود که هرکدام را از جای مجزا خریداری کنم و با این حال این پروسه بدون اشکال کار کند؟

برای اینکار تنها نیاز است که تنظیمات name server را برای دامنه خود تغییر دهید و این اطلاعات را از هاستینگ خود می‌توانید دریافت کنید. اطلاعات name server درواقع مشخص می‌کند که در صورت ارسال درخواست کاربری با نام دامنه شما، سرورها این درخواست را باید به سمت کدام name server ارسال نمایند.

ما پیشنهاد می‌کنیم که هم نام دامنه و هم هاستینگ خود را از یک شرکت خریداری کنید. اینکار باعث می‌شود تا راحت‌تر کار مدیریت دامنه و هاستینگ خود را داخل یک حساب کاربری انجام دهید.

[irp posts=”816″ name=”تاثیر SSL در سئو و رتبه بندی سایت ، مزایا و معایب استفاده از SSL”]

چگونه یک دامنه برای وبسایت خود انتخاب کنیم؟

پسوند دامنه

دامنه‌ها با پسوندهای بسیاری موجود هستند. محبوبترین آنها com. است ولی انواع دیگری همچون  org، tv و بسیاری دیگر نیز قابل انتخاب هستند.

همچنین دامنه‌هایی با پسوند مختص به کشورها نیز وجود دارند که با کد آن کشور خاتمه می‌یابند، برای مثال ir برای میهن عزیزمان و یا de برای آلمان و یا in برای هندوستان

پیشنهاد ما این است که یا از پسوند ir و یا از پسوند com استفاده کنید، چون این دو پسوند بسیار راحت‌تر در ذهن کاربران ایرانی و جهانی می‌مانند و برای اکثر کسب و کارها ایده‌آل هستند.

چگونه یک دامنه را خریداری کنیم؟

دامنه‌ها را می‌توانید از شرکت‌های مختلفی خریداری کنید. این شرکت‌ها با نام ثبت‌ کنندگان دامنه‌های اینترنتی فعالیت می‌کنند. دامنه با پسوند ir معمولا شش هزار تومان است و دامنه با پسوند com با چیزی در حدود 10 تا 15 دلار قیمت دارد.

بعد از ثبت دامنه حتما به یاد داشته باشید که باید هاستینگ نیز خریداری کنید. بسیاری از شرکت‌های هاستینگ هم خرید دامنه و هم سرویس هاستینگ را یکجا به شما در قالب یک پکیج ارائه می‌کنند. با اینکار مدیریت هر دوی اینها نیز ساده‌تر خواهد بود و نیازی به تغییر name server ها نیز نخواهید داشت.

امیدواریم که این مقاله به شما دید خوبی نسبت به مفاهیم دامنه و هاست داده باشد و مشکلی در درک روند ارتباط این دو نداشته باشید. در صورت وجود هرگونه سوال در مورد مقاله و یا داشتن پیشنهاد، حتما ما را از طریق بخش نظرات مطلع سازید.

میلاد کاظمی

وردپرس سیستم مدیریت محتوای محبوب من هستش و اینجا سعی خواهم کرد در امن تر کردن هرچه بیشتر وبسایت های فارسی کمکتون کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *