آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با WAMP

نصب وردپرس روی لوکال هاست با WAMP

آیا می‌خواهید وردپرس را  برای آزمایش و یادگیری روی کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز نصب کنید؟ کار با وردپرس روی ویندوز یک راه عالی برای آزمایش افزونه های وردپرس، بروزرسانی و تغییرات روی وبسایت قبل از انتشار آن برای مخاطبانتان است. ما در این مقاله، به شما نشان خواهیم داد که چگونه با استفاده از WAMP ، وردپرس را بصورت لوکال روی کامپیوتر نصب کنید.

چرا شما باید وردپرس را روی ویندوز خود نصب کنید؟

به فرآیند نصب وردپرس روی کامپیوتر شخصی‌تان با عنوان راه اندازی یک محیط شبیه سازی شده‌ی تحت وب، لوکال هاست یا سرور محلی گفته می‌شود.

بیشتر طراحان قالب وردپرس و توسعه دهندگان افزونه های وردپرس برای سرعت بخشیدن به فرآیند طراحی و توسعه، وردپرس را روی محیط لوکال هاست نصب میکنند. همچنین افراد مبتدی که تازه با وردپرس آشنا شده اند نیز می‌توانند برای یادگیری، آزمایش و کار با قالب ها و افزونه های وردپرس و کسب تجربه از لوکال هاست استفاده کنند.

توجه: اگر وردپرس را بصورت لوکال روی ویندوز نصب کنید، تنها کسی که می‌تواند سایت را ببیند خود شما هستید. به همین دلیل اگر می‌خواهید یک وبسایت وردپرس ایجاد کنید که توسط عموم قابل دسترسی باشد، به یک سرویس میزبانی وب (سرور هاستینگ) و دامنه احتیاج دارید. ( برای این کار می‌توانید مقاله انتخاب هاست مناسب برای وردپرس و مقاله بهترین شرکت های ارائه دهنده هاستینگ در ایران را مطالعه بفرمایید.)

با توجه به مطالب بالا، حال نگاهی به نحوه نصب وردپرس روی لوکال هاست با استفاده از WAMP بیندازیم.

WAMP چیست؟

WAMP که WampServer نیز نامیده میشود، ترکیبی از وب سرور Apache ، PHP و MySQL بصورت یکپارچه برای سیستم عامل ویندوز است. شما به WAMP برای تنظیم محیط لوکال هاست و نصب وردپرس روی ویندوز احتیاج دارید.

البته سرویس های دیگری برای استفاده از وردپرس روی ویندوز مانند XAMPP وجود دارد اما ما استفاده از WAMP را توصیه میکنیم زیرا رایگان است و به راحتی مورد استفاده قرار میگیرد. به هر حال اگر مایلید از XAMPP استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنم مقاله آموزش نصب وردپرس روی لوکال با XAMPP را از دست ندهید!

نصب وردپرس روی لوکال هاست با Wamp

برای نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp ، شما در ابتدا احتیاج دارید که نرم افزار WAMP را دانلود و نصب نمایید. برای این‌ کار به سایت WampServer رفته و روی گزینه “Start Using WampServer” کلیک کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست با WAMP

حال شما به صفحه دانلود نرم افزار هدایت می‌شوید. در اینجا دو نسخه ۳۲ بیت و ۶۴ بیت از ‌WAMP موجود است که شما باید نسخه مناسب با سیستم خود را دانلود و نصب کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست با WAMP

اگر از نسخه سیستم عامل خود اطلاع ندارید می‌توانید به Control Panel رفته و به ترتیب System And Security و سپس روی گزینه System کلیک کنید. در اینجا مطابق عکس زیر می‌توانید از نسخه سیستم عامل خود مطلع شوید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست با WAMP

پس از دانلود، می‌توانید بر روی فایل اجرایی wampserver کلیک کنید تا مراحل نصب آغاز شود. حال با دقت مراحل نصب را طی کنید تا WAMP روی کامپیوتر شما نصب شود.

در یکی از مراحل نصب، شما باید مرورگر پیشفرض برای WAMP تعریف کنید که به طور پیشفرض اینترنت اکسپلورر خواهد بود. شما می‌توانید آن را به گوگل کروم یا هر مرورگر دیگری تغییر دهید.

زمانی که نصب به پایان رسید برنامه WampServer را اجرا کنید.

 تنظیم یک دیتابیس برای نصب وردپرس

در مرحله بعدی شما باید یک دیتابیس خالی MySQL ایجاد کنید که وردپرس بتواند از آن استفاده کند. هنگام اجرای WAMP، شما یک آیکون سبز رنگ WampServer در گوشه پایین سمت راست صفحه خود همراه با آیکون های دیگر مشاهده می‌کنید. روی این آیکون کلیک کرده و گزینه phpMyAdmin که یک برنامه تحت وب برای مدیریت دیتابیس MySQL است را انتخاب کنید.

تذکر: اگر آیکون WampServer به رنگ قرمز یا زرد است به این معنی است که هیچ‌ کدام از ماژول های PHP ، MySQL یا Apache اجرا نشده اند. قبل از تنظیم دیتابیس، شما باید این ماژول ها را با استفاده از آیکون آن اجرا کنید.

حال شما به صفحه ورود phpMyAdmin هدایت می‌شوید. حال در قسمت username ، کلمه root را تایپ کنید و قسمت password را خالی بگذارید. اینها مقادیر پیش فرض برای ورود به phpMyAdmin لوکال شما هستند. در ادامه بر روی گزینه GO کلیک کنید.

نصب وردپرس با wamp

در این مرحله شما باید برای ایجاد دیتابیس برای وردپرس روی سربرگ Databases در phpMyAdmin کلیک کنید. حال نامی دلخواه برای دیتابیس جدید خود انتخاب کرده و بر روی گزینه Create کلیک کنید.

ایجاد دیتابیس روی لوکال هاست

حال دیتابیس شما آماده است و می‌توانید وردپرس را روی لوکال هاست خود نصب کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست با Wamp

در این مرحله شما باید آخرین نسخه وردپرس را از سایت WordPress.org دانلود کنید. ( دیگر نگران فارسی بودن یا نبودن هم نباشید، چرا که وردپرس در مرحله اول نصب از شما زبان سایت را سوال می‌کند و با انتخاب فارسی، وردپرس فارسی را برایتان نصب می‌کند که کاملا سازگار می‌باشد. )

نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp

فایل دانلود شده که بصورت زیپ میباشد را اکسترکت کنید و فایل‌ WordPress را کپی کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست

سپس باید به فولدری که در آن WAMP را نصب کرده اید بروید. در این آموزش، ما Wamp را در آدرس C:\wamp64 نصب کرده ایم، بنابراین جهت ادامه نصب به این فولدر میرویم. به‌ خاطر داشته باشید که این مسیر ممکن است بسته به جایی که شما برنامه را در آن نصب کرده اید متفاوت باشد.

فایل وردپرس را در فولدر C:\wamp64\www پیست کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست

شما می‌توانید فایل وردپرس خود را به هر نامی که دوست دارید مانند MySite ، testsite یا … تغییر دهید. این اسم همان آدرس URL سایت وردپرس لوکال شما است، بنابراین چیزی را انتخاب کنید که مطمئن باشید بعدا به یاد خواهید آورد.

در این آموزش، ما نام پوشه WordPress خود را به mysite تغییر دادیم.

حال به مرورگر خود بروید و آدرس http://localhost/mysite را در URL مرورگر تایپ کنید.

ابتدا از شما می‌خواهد که زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس، از شما برخی اطلاعات برای تنظیم دیتابیس خواسته می‌شود. زمانی که اطلاعات را با دقت تکمیل کردید، روی گزینه Lets Go کلیک کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست

در مرحله بعد، شما باید برای نصب وردپرس روی لوکال هاست با WAMP ، اطلاعات دیتابیس خود را وارد کنید. نام دیتابیس همان چیزی است که در مرحله قبل وارد کردید. در اینجا ما نام test_db را انتخاب کردیم.
فیلد username بطور پیش فرض root است، فیلد password را می‌توانید خالی بگذارید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست با WAMP

سپس، روی گزینه submit کلیک کنید تا وردپرس یک فایل پیکربندی در backend سایت برای شما ایجاد کند.

سپس، یک صفحه با پیغام ارتباط موفقیت آمیز با دیتابیس نمایش داده خواهد شد و شما می‌توانید نصب را شروع کنید.

جلوتر بروید و بر روی گزینه Run The Installation کلیک کنید.

تنظیمات دیتابیس در نصب وردپرس با wamp

در مرحله بعد، شما می‌توانید فرم نصب را پر کنید. شما باید اطلاعاتی از قبیل نام سایت وردپرس، نام کاربری، رمزعبور و ایمیل مدیر را وارد کنید.

زمانی که اطلاعات را وارد کردید، روی گزینه Install WordPress کلیک کنید.

نصب وردپرس

هنگامی که فرآیند نصب به پایان رسید، پیغام اتمام نصب با موفقیت را دریافت خواهید کرد. حال وردپرس به سرعت جداول دیتابیس را ایجاد می‌کند و دیتابیس آماده استفاده می‌شود.

سپس شما می‌توانید با کلیک روی گزینه Log In به پیشخوان یا داشبورد وردپرس وارد شوید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست

تبریک می‌گوییم! اکنون شما وردپرس را با موفقیت روی لوکال هاست خود با استفاده از WAMP نصب کردید.

عیب یابی خطاهای احتمالی WAMP

استفاده از WAMP حتی برای مبتدیان بسیار آسان است. با این حال، اگر شما نمی‌توانید آن را اجرا کنید، نکات عیب یابی زیر به شما در این امر کمک خواهد کرد.

رفع مشکل WAMP با Skype

اگر در کامپیوتر خود، برنامه Skype را نصب کرده اید، ممکن است WampServer در تداخل با Skype قرار بگیرد و نتواند به درستی کار کند. این تداخل بخاطر آن است که Apache و Skype هردو از پورت 80 استفاده می‌کنند. یک راه حل ساده برای حل این مشکل وجود دارد.

برنامه skype را باز کنید و به مسیر Tools » Options بروید. روی گزینه Advanced و سپس روی Connection کلیک کنید.

نصب وردپرس روی لوکال هاست

تیک گزینه Use port 80 and 433 را  بردارید. حال تغییرات را ذخیره کرده و skype را ری استارت کنید.

Visual C++ Redistributable 2012 را نصب کنید

به یاد داشته باشید که WAMP برای اجرا نیاز به برنامه Visual C++ 2012 دارد. پس اگر در کامپیوتر خود این برنامه را نصب نکرده اید، آن را دانلود و نصب نمایید.

و در پایان، امیدواریم مقاله نصب وردپرس روی لوکال هاست با wamp در آریا وردپرس به شما در راستای آموزش و یادگیری وردپرس کمک کند.

عرفان کاوه

بیش از 5 سال است که به صورت مستمر در زمینه وب و سیستم مدیریت محتوای وردپرس فعالیت می‌کنم. مباحث برنامه نویسی و توسعه نرم افزار و تکنولوژی های جدید رو دنبال میکنم و تجربیاتم رو با دیگران به اشتراک می‌گذارم.

6 دیدگاه

  1. کاربر
    محمد علی روزی طلب 6 اردیبهشت 1400

    با سلام
    بسیار عالی و بدون مشکل نصب شد

    پاسخ
    • مدیریت
      آرین غفوری صنعتی 6 اردیبهشت 1400

      سلام خوشحالیم که راضی بودین.

      پاسخ
  2. کاربر
    اکرم 20 تیر 1399

    با سلام
    ممنونم عالی بود.

    پاسخ
  3. کاربر
    کیوان 4 اردیبهشت 1399

    بسیار عالی بود .. ممنون از اینکه خیلی ساده و ابتدایی توضیح دادین .. موفق باشید 🙂

    پاسخ
    • مدیریت
      عرفان کاوه 8 اردیبهشت 1399

      درود خدمت شما؛
      خواهش میکنم، موفق باشید.

      پاسخ
  4. کاربر
    حسین طهماسبی 29 آذر 1398

    آموزش خوب و ساده ای بود به فهم موضوعی خیلی کمک می کنه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *