Rank Math یا Yoast SEO – مقایسه دو افزونه سئو محبوب + بررسی ویدیویی

به نظر شما بهترین افزونه سئو وردپرس برای بهینه سازی سئوی فنی چی میتونه باشه؟ سئوی فنی چیزیه که برای هر کسی که وب سایتی داره مهم هست و برای این منظور توی وردپرس افزونه های زیادی معرفی شده. توی این مقاله قراره که مقایسه دو افزونه رنک مث و یواست سئو رو باهم داشته باشیم! پس بزنید که بریم…

سئو فنی! چالش هر سئو کار

دسته بندی های سئو
دسته بندی های سئو

خب طبیعتا اینم میدونید که ما  on-page seo و technical seo یا همون سئو فنی و off-page seo رو توی مباحث سئو داریم. افزونه های وردپرسی به شما کمک میکنن تا سئوی فنی تونو تقویت کنید مثلا به شما کمک میکنه تا meta-data، توضیحات meta، کلمه کلیدی و سایر موارد سئو فنی خودتونو تنظیم کنین. البته قابلیت هایی مثل بهبود سرعت بارگذاری وب سایت، ریدایرکت کردن یا همون تغییر مسیر رو هم در این افزونه ها داریم.

Rank Math و Yoast SEO

افزونه های زیادی برای بهینه سازی سئو وجود داره. دو افزونه که خیلی محبوب شدن بین کاربرا افزونه یواست سئو و افزونه رنک مث هستند. این دو افزونه تمامی ابزار هایی که شما برای سئو وب سایتتون بهش نیاز دارین رو در بر میگیرن…

ویژگی های دو افزونه رنک مث و یواست سئو

خب همونطور که داخل ویدیو هم به یکسری از قابلیت های بارز این دو افزونه اشاره کردم. گفتم بد نیست یه لیست کامل از قابلیت هارو داشته باشیم. این مواردی که پایین نوشتمشون ویژگی هایی هست که قراره درباره اشون صحبت کنیم و الزاما توی هر دو افزونه در دسترس نیستن!

  • حجم افزونه ها
  • شمارنده لینک ها
  • محیط دو افزونه
  • کلمه کلیدی کانونی
  • قابلیت Breadcrumbs
  • اتصال به گوگل وب مستر
  • پنج پست و کلمه کلیدی مهم و ضعیف
  • پشتیبانی از ووکامرس
  • کد های اسکیما (Schema)
  • نقشه خودکار سایت یا XML Sitemap
  • ویرایشگر فایل Htaccess و robots
  • قابلیت NoFollow کردن لینک های خارجی
  • ردیابی صفحات 404

بریم که مقایسه دو افزونه رنک مث و یواست رو باهم داشته باشیم!

حجم افزونه ها

اول بریم سراغ حجم افزونه ها، که همونطور که میبینید حجم افزونه Rank Math از نصف یوئست هم کمتره…

مقایسه حجم افزونه های رنک مث و سئو
مقایسه حجم افزونه های رنک مث و سئو

شمارنده لینک ها

قابلیت شمارنده لینک هارو در افزونه رنک مث داریم که به ما نشون میده در یک پست چه تعداد لینک به سایر صفحات وب سایت ما وجود داره و همینطور این پست ما چند بار در مقاله های دیگه لینک شده. متاسفانه این قابلیت رو در افزونه Yoast SEO در دسترس نداریم.

قابلیت شمارنده لینک ها در رنک مث
قابلیت شمارنده لینک ها در رنک مث

محیط دو افزونه

برای اینکه بتونیم قابلیت های این دو افزونه رو بهتر باهم بررسی کنیم گفتم شاید بهتر باشه تا یه نگاهی به محیط این دو افزونه بندازیم. حتما ویدئو این مقاله رو بینید اونجا خیلی بهتر محیط ها رو بررسی کردیم!

محیط افزونه های رنک مث و یواست سئو
محیط افزونه های رنک مث و یواست سئو

همونطور که مشخصه میتونید توی این قسمت به سادگی با کلیک، تیتر و توضیحات متاتونو به راحتی ویرایش کنید. همینطور هر دو افزونه با تنظیم کلمه کلیدی و بهبود مقاله، امتیاز هایی که بهتون بابت مقاله میدن رو تغییر میدن، که این امکان خوبی هست تا بتونید مقاله خودتون رو از نظر سئویی غنی تر کنید.

کلمه کلیدی کانونی

قابلیت بعدی کلمه کلیدی کانونی هست که ما حتی تو نسخه رایگان Rankmath هم میتونیم تا پنج کلمه کلیدی کانونی اضافه کنیم در صورتی که این قابلیت توی نسخه پولی یوئست سئو در دسترس هست و در نسخه رایگان فقط امکان یک کلمه برای ما فراهم هست.

قابلیت Breadcrumbs

قابلیت breadcrumbs در هر دو افزونه ها در دسترس هست. برد کرامب ها این اجازه رو به ما میدن که سلسله مراتب صفحات وب سایتمون رو به گوگل اعلام کنیم که این در زیر عنوان متا جستوجو گوگل نمایش داده میشه…

بردکرامب ها | Breadcrumbs
بردکرامب ها | Breadcrumbs

برای اینکه برد کرامب ها مثل عکس بالا نمایش داده شن نیازمند این هست که یک سری کد ها در صفحه ما گنجانده بشه که توی جفت افزونه ها این کار بدون اینکه نیاز باشه ما کاری انجام بدیم صورت میگیره.

اتصال به گوگل وب مستر

همینطور اتصال به گوگل سرچ کنسول شما هم در رنک مث در دسترس هست اما در افزونه یئوست خیر.

قابلیت پنج پست و کلمه کلیدی مهم و ضعیف در رنک مث

افزونه رنک مث داخل نسخه پولی بهتون 5 پست قوی و مهم و 5 پست ضعیف سایتتونو بهتون اعلام میکنه همینطور 5 کلمه کلیدی مهم و 5 کلمه کلیدی نامناسب سایتتون رو هم بهتون میگه که میتونه به شما خیلی کمک کنه تا بدونید برای سئو سایتتون چه طور پیش برید ؟

پشتیبانی از ووکامرس

پشتیبانی رنک مث و یواست سئو از ووکامرس
پشتیبانی رنک مث و یواست سئو از ووکامرس

هم یوئست و هم رنک مث جفتشون از ووکامرس پشتیبانی میکنن. و قسمت های مربوط به ووکامرس رو براتون سئو سازی میکنن. البته Yoast سئو یک افزونه اضافی داره که پولی هست و با تهیه اون می‌تونید Yoast رو خیلی بهتر با ووکامرس هماهنگ کنید.

کد های اسکیما (Schema)

تو زمینه کد های Schema هم که دیگه نگم براتون رنک مث ترکونده واقعا آدم لذت میبره وقتی میبینه چقدر این افزونه قوی و خوب کار کرده و توی این قسمت و حرفی برای گفتن باقی نذاشته! کلی کد اسکیما دستی و اتوماتیک اینجا هست میتونید تنظیم کنید تا به گوگل خیلی بهتر مطالب تونو نشون بدونید که واقعا رنک مث یه سر و گردن توی بحث کد های Schema بالاتر از یوئست هست. همینطور تو Rank Math میتونید به سادگی Rich Snippets هاتونو هم ویرایش کنین… Rich Snippets ها یک سری کد ها هستن که به موتور جستوجو گر میتونن اطلاعات دقیقتری بدن که موتور جستوجو این اطلاعات رو در اختیار کاربرا بزاره…

نقشه خودکار سایت یا XML Sitemap

تو افزونه یوئست سئو ما سایت مپ کامل و نقشه سایت عالی داریم که نیازی نیست برای سایت مپتون افزونه جدا نصب کنین که رنک مث هم از این غافل نشده و توی رنک مث هم ما تولید خود کار نقشه سایت رو داریم…

توی بحث ریدایرکت ها و تغییر مسیر ها Rank Math و یوئست تنها تفاوتشون در این هست که ما تغییر مسیر هارو در نسخه رایگان رنک مث در اختیار داریم اما برای یواست باید نسخه پولی رو تهیه کنیم. ولی از نظر کارکرد تقریبا تو یه سطح هستن. رنک مث یه قابلیتی داره به اسم ردیابی صفحات 404 که به شما اجازه میده وقتی که لیستی از صفحاتی که داخل وب سایت شما 404 شده و کاربر ها روی اون لینک کلیک میکنن ببینید کدوم صفحه هست.

ویرایشگر فایل Htaccess و robots در رنک مث

ویرایشگر فایل htaccess و robots در رنک مث
ویرایشگر فایل htaccess و robots در رنک مث

ویرایشگر فایل htaccess و robots هم توی افزونه رنک مث در دسترس هست ولی توی یوئست این مورد رو نداریم…

قابلیت NoFollow کردن لینک های خارجی و ردیابی صفحات 404

امکان NoFollow و مانیتور 404 در رنک مث
امکان NoFollow و مانیتور 404 در رنک مث

امکان No Follow کردن لینک ها و ردیابی صفحات 404 هم دو تا قابلیت باحال تو افزونه رنک مث هستن که توی یواست در دسترس نیست.

قابلیت های این دو افزونه رو باهم بررسی کردیم! امیدوارم که لذت برده باشین. دوستان توجه داشته باشین قابلیت های پرمیوم افزونه یوئست سئو از نسخه 15 به بعد نیاز به اکانت اصلی داره و شما باید حتما نسخه اصلی رو تهیه کرده باشین و این یعنی اینکه با خریداری این افزونه از سایت های ایرانی فقط به قابلیت های رایگان اون دسترسی خواهید داشت. با توجه به قیمت دلاری نسخه پولی افزونه Yoast SEO، پیشنهاد ما برای کاربران Rankmath هست چرا که میتونید به طور رایگان قابلیت هایی رو تجربه کنید که حتی بعضا تو نسخه پولی یواست سئو هم این قابلیت در دسترس شما نیست! 

درون ریزی Rank Math به Yoast SEO

درون ریزی رنک مث با یواست
درون ریزی رنک مث با یواست

از جایی که افزونه رنک مث کمی بعد از تر افزونه یوئست سئو محبوب شده توسعه دهندگان رنک مث قابلیت درون ریزی خوبی برای این افزونه در نظر گرفتن. یعنی اگر شما از افزونه یواست سئو استفاده میکنید بعد از نصب افزونه رنک مث به راحتی تمامی تنظیماتتون به این افزونه درون ریزی میشه…

مثل همیشه مرسی که تا اخر این مقاله همراه من بودین، بررسی ویدیویی رو حتما ببینید و امیدوارم از این مقایسه و بررسی لذت برده باشین، مهم نیست که از چه افزونه ای استفاده می‌کنید. بیشتر مهمه که محتوا خوب در اختیار کاربر بزارید. پس توجه تون رو بیشتر بر مبنا محتوای خوب بزارین چرا که بدون محتوا خوب حتی افزونه های خوب هم کاری از دستشون بر نمیاد!

آرین غفوری صنعتی

در مجموعه آریا وردپرس فعالیت می‌کنم. به زبان های برنامه نویسی علاقه دارم همینطور وردپرس و لینوکس رو هم دنبال میکنم. در صورتی که بتونم تجربیات خودم رو با بقیه در اشتراک بزارم خوشحال میشم. 😉

10 دیدگاه

  1. کاربر
    کیوان 10 فروردین 1401

    واقعا رنک مث بی نظیره و دوستان طرافدار یواست خودشون هم میدونن که رنک مث عالیه

    پاسخ
    • مدیریت
      آرین غفوری صنعتی 11 فروردین 1401

      کیوان جان ممنون از نظری که برامون گذاشتین.

      پاسخ
  2. کاربر
    ali 24 اسفند 1400

    برای ووکامرس کدوم بهتره؟

    پاسخ
    • مدیریت
      آرین غفوری صنعتی 25 اسفند 1400

      سلام علی جان، تفاووتی نداره و هر دو افزونه بسته به موارد و قابلیت های مذکور می تونن گزینه مناسبی برای شما باشند.

      پاسخ
  3. کاربر
    پاورتل 9 دی 1400

    با تشکر از مقاله خوبتون
    در بخشی از مقالتون فرمودید “ویرایشگر فایل htaccess و robots هم توی افزونه رنک مث در دسترس هست ولی توی یوئست این مورد رو نداریم…” که باید بگویم که در یوئست(یواست) هم این امکان وجود دارد.

    پاسخ
    • مدیریت
      آرین غفوری صنعتی 15 دی 1400

      سلام، خواهش می‌:نم. ممنون از نظر شما بله ممنون از نکته خوبتون!

      پاسخ
  4. کاربر
    پارسا 17 فروردین 1400

    سلام
    دمتون گرم واقعا خیلی مفید بود
    آقای غفوری می تونم بپرسم شما برای ادیت ویدیو از چه نرم افزاری استفاده کردید؟

    پاسخ
    • مدیریت
      آرین غفوری صنعتی 17 فروردین 1400

      سلام، مرسی نظر لطف شماست.
      بله، بنده برای ادیت ویدئو ها، از نرم افزار پریمیر استفاده میکنم.

      پاسخ
  5. کاربر
    هادی 22 اسفند 1399

    سلام عالی بود. ببخشید چند تا سوال:
    1- قالب نصب شده روی این چی هست؟
    2- از کدوم Cdn استفاده می کنید؟
    3- برای بهینه سازی تصاویر از چه راهی استفاده می کنید؟
    4- هاستتون چی هست؟
    ممنون میشم جواب بدید.

    پاسخ
    • مدیریت
      آرین غفوری صنعتی 22 اسفند 1399

      سلام خواهش میکنم نظر لطف شماست.
      1- قالب اختصاصی آریا وردپرس هست.
      2- کلودفلر
      3- تصاویر از ابتدا هنگام طراح توسط گرافیست بهینه ذخیره سازی میشن.
      4- هاست لینوکسی اختصاصی داریم.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *