انتقال وردپرس به هاست و سرور جدید با افزونه Duplicator

انتقال وردپرس به هاست و سرور جدید با افزونه Duplicator

آیا می‌خواهید که وب‌سایت وردپرس خود را به هاست جدید و یا سرور دیگری منتقل کنید؟ بزرگترین ریسک در انتقال وردپرس به سرور جدید، از دست رفتن اطلاعات و یا downtime احتمالی است. در این مقاله، قدم به قدم به شما نشان خواهیم داد که چگونه وب‌سایت وردپرسی خود را به هاست جدید، انتقال دهید، بدون اینکه downtime ای را تجربه کنید.

نکته :‌ قبل از شروع باید بگوییم که بسیاری از هاستینگ‌های وردپرس، عملیات انتقال وردپرس را برای شما انجام می‌دهند. اگر این مورد را بصورت عمومی منتشر نکرده باشند، از آنها در این مورد بپرسید. معمولا این خدمات رایگان هستند و یا در برخی از موارد هزینه پایینی برای آن اخذ می‌گردد.

قدم اول : هاست جدید وب‌سایت وردپرس خود را انتخاب کنید

اگر همچنان بعد از انجام مراحل بهبود سرعت وردپرس، از مشکل کاهش سرعت رنج می‌برید، زمان آن فرا رسیده است که به دنبال یک هاست جدید باشید که بتواند ترافیک در حال افزایش شما را پذیرا باشد.

زمانی که بدنبال یک هاست وردپرسی جدید هستید، باید به دقت این انتخاب مهم را انجام دهید. زیرا در صورت انتخاب اشتباه، باز هم مجبور به انتقال وردپرس به هاستی جدید خواهید بود.

بعد از خرید هاست جدید خود، وردپرس را نصب نکنید. ما اینکار را در قدم‌های بعدی انجام خواهیم داد. فعلا، حساب کاربری هاست شما باید خالی از هرگونه فایل و پوشه در دایرکتوری اصلی باشد.

قدم دوم: برای انتقال آسان وردپرس، Duplicator را نصب کنید

اولین کاری که در این قدم باید انجام دهید، نصب و فعالسازی افزونه رایگان Duplicator برروی وبسایتی است که می‌خواهید آن را انتقال دهید.

Duplicator  یک افزونه رایگان است که ما آن را شدیدا پیشنهاد می‌کنیم. این افزونه همچنین می‌تواند بدون نگرانی، سایت شما را بدون کاهش رنک سئو به دامین دیگری نیز انتقال خواهد داد. با این حال، ما در این مقاله در مورد روش انتقال سایت‌تان به هاست دیگر بدون downtime صحبت خواهیم کرد.

بعد از اینکه افزونه Duplicator را نصب و فعال کردید، به قسمت Duplicator >> packages در داشبورد مدیریت وردپرس بروید. سپس برروی گزینه‌ی Create New در قسمت بالا و گوشه سمت راست صفحه کلیک کنید.

انتقال وردپرس به هاست جدید با استفاده از افزونه Duplicator

بعد از آن، برروی Next کلیک کرده و مراحل را ادامه دهید تا پکیج شما ساخته شود.

انتقال وردپرس به هاست جدید با افزونه Duplicator

مطمئن شوید که که تمامی نتایج اسکن شما به درستی انجام پذیرفته است و وضعیت همه‌ی موارد در حالت Good است، سپس برروی دکمه‌ی Build کلیک کنید. این پروسه ممکن است که چند دقیقه طول بکشد، بنابراین تب را نبندید تا پروسه تکمیل شود.

انتقال وردپرس به هاست دیگر با افزونه Duplicator

بعد از اینکه پروسه به پایان رسید، باید برروی هر دو دکمه‌ی Installer و Archive کلیک کنید تا هر دو فایل دانلود شود. به یاد داشته باشید که شما هر دو فایل را نیاز دارید.

کار با افزونه Duplicator

فایل archive یک کپی از سایت شماست و فایل installer، پروسه نصب را بصورت اتوماتیک برای شما انجام خواهد داد.

قدم سوم :  ایمپورت سایت وردپرس‌تان به هاست جدید

حال که هر دو فایل archive و installer را دانلود کردید، مرحله بعدی آپلود این دو فایل به هاست جدیدتان می‌باشد. شما می‌توانید این کار را با استفاده از FTP انجام دهید. اگر قبلا اینکار را انجام نداده‌اید، آموزشی مربوط به اینکار در وبسایت آریا وردپرس وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید.

با استفاده از FTP client یا فایل منیجر هاستتان، هر دو فایل installer.php و archive.php را به دایرکتوری root وبسایت خود آپلود کنید. این دایرکتوری معمولا در هاست‌ها بدین شکل است :‌ /username/public_html/ و یا  /username/public_html/example.com که همانطور که می‌دانید example.com نام دامین شما خواهد بود.

اگر درباره پیدا کردن دایرکتوری root مطمئن نیستید، از هاستینگ خود سوال کنید. همچنین مطمئن شوید که این دایرکتوری کاملا خالی است و هیچ فایلی در آن نیست. اگر قبلا فایل‌های پیشفرض و یا حتی وردپرس نصب شده در آن وجود دارد، حتما آنها را پاک کنید.

قدم چهارم: تغییر فایل‌های هاست برای جلوگیری از Downtime

پس از اینکه فایل‌های مورد نظر را برروی هاست جدید خود آپلود کردید، نیاز به دسترسی به فایل installer.php از طریق مرورگر خود خواهید داشت. این فایل از طریق url مقابل، قابل دسترسی است : http://www.example.com/installer.php

اگر شما دامین جدیدی گرفته باشید و هاستتان با آن ست شده باشد براحتی صفحه نصب اجرا خواهد شد و باید به مرحله بعدی بروید. اما اگر می خواهید دامنه قبلیتان را اکنون با هاست دیگری ست شده به این هاست متصل کنید. این آدرس شما را به صفحه‌ای با 404 error مواجه خواهد کرد. به این دلیل که دامین شما همچنان به هاست قبلی point شده است.

معمولا اکثر افراد می‌گویند که nameserver‌های دامین خود را به آدرس هاست جدید خود point کنید. اما نتیجه اینکار باعث می‌شود که کاربران شما، نتوانند به سایت‌ شما دسترسی پیدا کنند، چون هنوز آن را به درستی انتقال نداده‌اید.

به شما نشان خواهم داد که چگونه به طور موقت به سایت جدید خود دسترسی لازم را پیدا کنید، بدون اینکه روی سایت قدیمی اتفاقی بیفتد. این کار با استفاده از فایل‌های هاست برروی کامیپوتر شما انجام خواهد گرفت.

فایل‌های هاست، نام دامین را به سمت آدرس IP خاصی map می‌کنند. در این قدم، به شما نشان خواهیم داد که چگونه یک سطر جدید در این فایل‌ها بنویسیم که دامین را به سمت IP هاست جدید انتقال دهد، البته فقط در زمانی که درخواست‌ها از سمت کامپیوتر شما ارسال گردد.

با انجام این تغییرات، شما می‌توانید از طریق دامین خود به هاست جدید دسترسی پیدا کنید، در حالی که بقیه کاربران دنیا، همچنان به سمت هاست قدیمی شما هدایت خواهند شد. اینکار آپتایم را 100% گارانتی می‌کند.

اولین چیزی که باید انجام دهید این است که IP آدرس هاستینگ جدید خود را بدست آورید. برای پیدا کردن آن، به داشبورد cPanel خود رفته و برروی expand stats در قسمت نوار کناری سمت چپ کلیک کنید. با اینکار اطلاعاتی را درباره وضعیت سرور خود مشاهده خواهید کرد. اطلاعاتی که به آن نیاز دارید با عنوان Shared IP Address مشخص شده است.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر

در قدم بعدی، کاربران ویندوز باید به Programs >> All Programs >> Accessories رفته و با کلیک راست برروی Notepad و انتخاب Run as Administrator منتظر باشند تا UAC از آنها اجازه اجرای آن را بخواهد، با کلیک برروی Yes، نرم افزار Notepad با دسترسی Administrator اجرا خواهد شد.

برروی صفحه‌ی Notepad، به تب File >> Open و به مسیر C:\Windows\System32\drivers\etc بروید. فایل hosts را انتخاب و آن را باز کنید.

کاربران مک نیز باید اپلیکیشن Terminal خود را باز کرده و دستور زیر را برای تغییر فایل hosts، اجرا کنند :‌

sudo nano /private/etc/hosts

برای هر دو قشر کاربران ویندوز و مک، باید در پایین‌ترین قسمت فایل hosts، آدرس IP که کپی کرده بودند را به همراه دامین سایت خود و به شکل زیر وارد کنند :‌

192.168.1.22 www.example.com

مطمئن شوید که آدرس IP همان آدرسی است که از داشبورد cPanel کپی کرده بودید و نام دامین خود را به درستی وارد کرده‌اید. تغییرات را ذخیره کنید و حالا می‌توانید به فایل‌های خود در هاست جدید، با استفاده از نام دامین سایت خود دسترسی پیدا کنید.

نکته مهم :‌ فراموش نکنید که این تغییرات را بعد از انجام عملیات انتقال سایت وردپرس و اتمام کار، به حالت اول بازگردانیده و سطر آخر را پاک نمایید.

قدم پنجم :‌ شروع پروسه انتقال وردپرس با Duplicator

حالا آماده اجرای installer هستیم. به آدرس زیر در مرورگر خود رفته و example.com را با نام دامنه خود جایگزین کنید.

http://www.example.com/installer.php

اگر تا حالا پایگاه داده ای برای هاست جدید خود نساخته‌اید، زمان آن رسیده است که یک پایگاه داده در cPanel بسازید. حتما اطلاعات پایگاه داده خود، مثل نام کاربری،  رمزعبور و نام پایگاه داده را یادداشت نمایید.

بعد از اینکه پایگاه داده را ساختید، باید اطلاعات پایگاه داده را در فیلد‌های تصویر زیر وارد کرده و بعد برروی دکمه‌ی Test Connection کلیک کنید تا ارتباط تست شود.

انتقال وردپرس

اگر installer در ارتباط با پایگاه داده شما موفق نشد و پیغام fail را داد، پس احتمالا مقادیر ذکر شده را به درستی وارد نکرده‌اید، در نتیجه این مقادیر را چک کرده و مطمئن شوید که آنها را به درستی وارد می‌کنید.

بعد از اینکه با موفقیت به پایگاه داده متصل شدید، به پایین صفحه اسکرول کرده و قسمت Warnings and notices را بخوانید و سپس برروی چک باکس I have read all warnings & notices تیک زده و روی دکمه‌ی Run Deployment کلیک کنید.

افزونه انتقال وردپرس

در اینجا installer شروع به import پایگاه داده شما می‌کند. ممکن است که این کار مدتی طول بکشد، پس بگذارید که تب به صورت فعال، باز بماند.

در step 2 اسکریپت installer، از شما خواسته می‌شود که مسیرهای URL قدیمی و جدید خود را تایید کنید. بعد از اینکه مطمئن شدید این اطلاعات درست هستند، برروی گزینه Run Update کلیک کنید تا URLها به روزرسانی گردند.

در قدم پایانی، شما می‌توانید با کلیک کردن به ترتیب برروی دکمه‌های مشخص شده و تست اینکه همه چیز به درستی کار می‌کند، پروسه انتقال را پایان دهید.

ایجاد بسته نصبی برای انتقال وردپرس

نکته مهم: حالا می‌توانید تغییراتی را که در قدم چهارم انجام داده بودید را به حالت اولیه بازگردانید.

قدم ششم :‌ دامین خود را به روزرسانی کنید

تا به اینجا، شما یک کپی کامل از وب‌سایت وردپرسی خود شامل پایگاه داده و فایل‌های آن را برروی هاست جدید خود ایجاد کردید. اما دامین شما همچنان به سمت همان هاست قدیمی point شده است.

برای به روزرسانی دامین خود، باید DNS nameserverهای خود را تغییر دهید.  با اینکار مطمئن خواهید شد که کاربران شما در هنگام وارد کردن نام دامین شما، به سمت حساب هاست جدید شما هدایت خواهند شد.

اگر دامین خود را از طریق هاستینگ قبلی خود ثبت کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم که دامین را نیز به هاست جدید انتقال دهید. اما اگر خودتان از طریق سایت‌‌های ثبت دامنه مانند NIC، دامین خود را ثبت کرده‌اید، باید این کار را از طریق همان پنل انجام دهید.

برای انجام اینکار به حساب کاربری خود در هاستینگ قبلی و یا سایت ثبت کننده دامین رفته و به قسمت تنظیمات دامنه خود بروید. در آنجا فیلد‌های nameserbers را پاک کرده و با nameserver‌های هاست جدید جایگزین کنید. nameserverهای هاست جدید را نیز می‌توانید از طریق داشبورد cPanel پیدا کرده و یا در صورت اینکه به مشکل برخوردید از هاستینگ جدید خود در مورد nameserverها بپرسید، تا این دو لینک را در اختیار شما بگذارند. این آدرس‌ها معمولا به شکل زیر هستند:

ns1.hostname.com
ns2.hostname.com

بعد از اینکه nameserver‌ها را با موفقیت به روزرسانی کردید، باید بین ۴ تا ۴۸ ساعت منتظر بمانید تا این تغییرات برای DNS تمام کاربران اعمال شود.

حالا از آنجاییکه شما دقیقا همان محتوای هاست قبلی را در هاست جدید دارید، کاربران اصلا متوجه چیزی نخواهند شد. انتقال وردپرس شما بدون هیچ مشکل و یا downtime ای انجام یافته است.

برای احتیاط، پیشنهاد می‌کنیم که تا ۷ روز منتظر باشید و بعد از پایان روز هفتم، حساب هاست قبلی خود را کنسل کنید.

امیدواریم که این آموزش قدم به قدم توانسته باشد به شما در انتقال وب‌سایت وردپرسی‌تان بدون هیچگونه downtime‌ای کمک کرده و مفید واقع شده باشد. اگر مشکلی در انتقال بوجود آمد، حتما آن را با ذکر مرحله بروز مشکل با ما در میان بگذارید تا بتوانیم در این مورد کمک کنیم.

افزونه Duplicator

[previewbtn]صفحه افزونه[/previewbtn]

میلاد کاظمی

وردپرس سیستم مدیریت محتوای محبوب من هستش و اینجا سعی خواهم کرد در امن تر کردن هرچه بیشتر وبسایت های فارسی کمکتون کنم.

2 دیدگاه

  1. کاربر
    حسین 11 شهریور 1399

    با سلام
    واقعا مقاله خوبی بود
    ممنون از سایت خوب شما

    پاسخ
  2. کاربر
    فرزان 25 اسفند 1397

    بسیار مفید و ارزشمند
    ممنون که اینقدر زمان اختصاص دادین و با جزیات آموزش را ارایه کردین
    خدا قوت

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *