غیرفعال کردن آپدیت اتوماتیک وردپرس

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

آیا می‌دانستید که وردپرس به صورت خودکار آپدیت می‌شود؟ اگر سابقه کار با وردپرس را در رزومه خود داشته باشید به خوبی می‌دانید که این نرم‌افزار در فواصل زمانی منظم و به صورت کاملا خودکار آخرین نسخه وردپرس را دانلود و برنامه را به‌روزرسانی می‌کند.

 این کار مزیت‌های بسیاری را به دنبال دارد. اما مسئله اینجا است که این آپدیت‌ها همیشه هم چندان برای سلامت سایت مناسب نیستند! به همین دلیل وبسمترها به دنبال راهی جهت غیر فعال‌کردن به‌روزرسانی خودکار وردپرس هستند.

اگر روزی وارد پنل مدیریت وردپرس خود شده و با صفحه خالی مواجه شوید چه می‌کنید؟ آیا می‌دانستید امکان غیر فعال کردن این آپدیت وجود دارد؟ نحوه غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس را می‌دانید؟

اگر شما هم از آن دسته وبمسترهایی است که چندان علاقه‌ای به سورپرایزهای تلخ ندارند، قلم و کاغذ خود را آماده کنید و با ما همراه باشید.

چرا وردپرس به صورت خودکار آپدیت می‌شود؟

وردپرس به دلایل امنیتی آپدیت می‌شود. در بعضی مواقع این آپدیت پلاگین‌ها و تم‌ها را نیز شامل می‌شود. به‌روزرسانی قابلیت‌های جدید را در وردپرس مهیا می‌کند. این قابلیت‌ها با در نظر گرفتن نقاط ضعف وردپرس به این برنامه افزوده شده‌اند.

 به عنوان مثال ممکن است تم یا پلاگینی در وردپرس به خوبی عمل نکند. همین امر سبب می‌شود که در به‌روزرسانی بعدی وردپرس تغییراتی در این ابزارها ایجاد شود. در برخی از موارد پلاگین یا تمی که دچار مشکلات ساختاری است، در بخش مرکزی وردپرس قرار می‌گیرد.

 اینجا است که به‌روزرسانی خودکار عواقب ناخوشایندی را در پی خواهد داشت. چرا که به‌روزرسانی اصلی‌ترین و حیاتی‌ترین بخش سایت را با مشکل مواجه می‌کند.

 اما در حالت کلی پیشنهاد نمی‌کنیم که آپدیت خودکار وردپرس را غیرفعال کنید؛ چرا که این به‌روزرسانی‌های برای امنیت و سلامت سایت ضروری هستند. اما در برخی از موارد این آپدیت‌ها اثرات مخربی از خود بر جای می‌گذراند که تمامی زحمات شما را بر باد می‌دهد.

 همان‌طور که گفته شد، به‌روزرسانی‌های خودکار وردپرس برای مسائل امنیتی سایت گران‌بها هستند. بنابراین حتی در صورتی که تصمیم به غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس گرفتید نیز بهتر است همواره در جریان آخرین تغییرات در نسخه‌های جدید ورود پرس باشید و در صورت لزوم به‌روزرسانی را انجام دهید.

به طور کلی دو روش برای غیرفعال کردن آپدیت اتوماتیک وردپرس وجود دارد که ما در ادامه این مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 چرا باید غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس را در نظر بگیریم؟

غیر فعال کردن به‌روز رسانی خودکار وردپرس تنها به منظور افزایش میزان کنترل وبمستر صورت می‌گیرد. درواقع حتی تصور اینکه لحظه‌ای رایانه را ترک کنید و در بازگشت شاهد به‌روزرسانی خودکار وردپرس باشید، بسیار ناگوار است. چرا که اگر تنظیمات نسخه جدید تداخلی با کدها و ساختارهای مورد نظر وبمستر داشته باشد، هیچ کس قادر نخواهد بود مانع از بروز مشکلات احتمالی شود.

البته لازم به ذکر است که تقریبا اکثر به‌روزرسانی‌های وردپرس تغییرات چندانی را در ساختار وردپرس ایجاد نمی‌کنند. اما این نکته را در نظر بگیرید که «اکثر مواقع» تفاوت زیادی با «همیشه» دارد. این بدان معنا است که همواره این احتمال وجود دارد که یک به‌روزرسانی اشتباه تمام کاسه کوزه‌های وبمستر را خراب کند.

بنابراین مادامی که شخصا به‌روزرسانی‌های مربوط به مسائل امنیتی را به صورت دستی اعمال می‌کنید، بهتر است با غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس سایت را از خطرات احتمالی دور نگه‌دارید.

روش اول: استفاده از پلاگین Easy Updates Manager

ساده‌ترین راه جهت غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس نصب افزونه یا پلاگین Easy Updates Manager است. اما چرا این افزونه را به عنوان ساده‌ترین و اولین راه برای غیر فعال کردن به‌روزرسانی وردپرس انتخاب کردیم؟

  • نخست اینکه این افزونه بیش از ۱۰۰۰۰۰ بار دانلود و نصب شده‌است.
  • کاربران ۵ ستاره را برای این افزونه در نظر گرفته‌اند.
  • برنامه‌نویسان این برنامه، در بازه‌های زمانی مشخص آپدیت‌هایی را برای این افزونه در نظر می‌گیرند.
  • استفاده از این پلاگین کاملا رایگان است.

از این گذشته این افزونه به شما اجازه می‌دهد که کنترل بیشتری روی نحوه و نوع به‌روزرسانی‌های سایت داشته باشید. در ادامه با روش نصب و استفاده از این افزونه بیش‌تر آشنا می‌شوید.

روش نصب آن به این صورت است که ابتدا وارد پنل مدیریت وردپرس خود می‌شوید. سپس بخش افزونه‌ها را که با نام پلاگین مشخص شده‌است را انتخاب کنید.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

در مرحله بعد در صفحه مورد نظر روی گزینه افزودن کلیک کنید.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

افزونه Easy Updates Manager را جست‌وجو کرده و آن را نصب کنید. در مرحله بعدی باید در راستای فعال‌سازی افزونه وارد عمل شوید و غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس را به سرانجام برسانید.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

سپس دوباره به تنظیمات پیشخوان خود برگردید و روی گزینه Updates Option کلیک کنید.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

 در این بخش این امکان در اختیار شما گذاشته می‌شود که تمام آپدیت‌های وردپرس را غیر فعال کنید. اما این کار چندان عاقلانه نیست. چرا که در این صورت اعلان ها و هشدارهای مربوط به آپدیت‌های جدید نیز دیگر برای شما ارسال نمی‌شود.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

به بخش‌های پایین‌تر مراجعه کنید و تنظیمات زیر را اعمال کنید. این تنظیمات امکان غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس را میسر می‌کند.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

گزینه‌های متفاوتی در این بخش مشاهده می‌شود. به عنوان مثال این امکان نیز وجود دارد که با به‌روزرسانی‌های مربوطه پلاگین‌ها و تم‌ها را غیرفعال کنید و با دیگر آپدیت‌های وردپرس کاری نداشته باشید.

نکته قابل توجه

اگر شما گزینه Disable plugin updates و Disable theme updates را به جای Disable auto updates انتخاب کنید، در این صورت دیگر اعلآن‌ها یا notifications های مربوط به افزونه‌ها و پوسته‌ها را نیز دریافت نخواهید کرد.

افزونه Easy Updates Managers به شما این امکان را می‌دهد که آپدیت قبلی خود را در بخش Logs در اختیار داشته باشید.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

 اعمال استثنا برای به‌روزرسانی برخی از تم‌ها و افزونه‌ها

یکی از دلایل محبوبیت این افزونه است که این امکان وجود دارد که آپدیت افزونه‌ها تم‌های متفاوت را به صورت جداگانه نیز انجام دهید. به این ترتیب برخی از این گزینه‌ها به‌روز‌رسانی شده در حالی از اپدیت سایر گزینه‌ها جلوگیری می‌شود.

به عنوان مثال یکی از افزونه‌های مهم خود را انتخاب کنید. این افزونه در فواصل زمانی مشخص به صورت خودکار آپدیت می‌شود. در حالی که دیگر افزونه‌ها و تم‌های موجود بدون نظارت و دستور وبمستر به‌روزرسانی نمی‌شوند. برای این منظور به ترتیب زیر عمل کنید:

از قسمت Updates Options  گزینه Aitomated Updeate را انتخاب کرده و گزینه Select individually  را انتخاب کنید.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

 به بخش‌های پایین‌تر مراجعه و گزینه Plugin and Theme Automatic Updates را انتخاب کنید. در این بخش به سادگی تنظیمات مربوط به آپدیت هر یک از افزوده‌ها و تم‌ها را به صورت جداکانه تعیین خواهید کرد.

غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

 این تمام کاری بود که در این افزونه برای وبمستر را امکان‌پذیر شد.

روش دوم: غیر فعال کردن آپدیت اتوماتیک وردپرس بدون نیاز به پلاگین

افزونه‌ای که در روش اول معرفی شده ساده‌ترین راه برای وبمسترهایی است که به تازگی کار خود را در وردپرس آغاز کرده‌اند. اما اگر از تجربه کافی در این زمینه برخوردار هستید راهکار دیگری نیز وجود دارد. در این روش باید آستین بالا بزنید وارد فایل wp-config.php شوید.

در این حالت نیز در نهایت نتایج مشابه با روش اول را کسب خواهید کرد. با استفاده از برنامه موردنظر خود فایل Php را باز کنید، هنگامی که وارد Root سایت خود شدید باید پوشه wp-config.php را انتخاب و به منظور Edit فایل کد دستوری زیر را به کار ببرید.

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false )
غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس

در صفحه باز شده مورد نظر کد زیر را قرار می‌دهیم که باعث لغو شدن همه آپدیت‌های وردپرس می‌شود.

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

همچنین برای غیرفعال کردن آپدیت پلاگین وردپرس از کد زیر:

 add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );

و برای لغو آپدیت‌های تم‌ها از کد زیر استفاده می‌کنیم:

add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );

نکته مهمی که باید در نظر گرفت این است که در روش اول پلاگین نصب شده سایت را سنگین‌تر می‌کند؛ چرا که علاوه بر غیر فعال کردن گزینه‌های دیگری را نیز در خود جای داده است که حجم سایت را بالا می‌برد.

اما در روش دوم که با کمک کد نویسی به غیر فعال کردن آپدیت‌های وردپرس پرداختیم، حجمی در حد چند بایت به سایت اضافه می‌شود که بسیار ناچیز است. بنابراین روش دوم روش نتایج به مراتب بهتر و عواقب کمتری را در عملکرد سایت در پی خواهدداشت.

مزایا و معایب غیرفعال کردن آپدیت هسته وردپرس

اکنون با نحوه غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس آشنا هسیتد. اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا باید این آپدیت‌ها را غیرفعال کنیم یا خیر؟

اگر هنوز جواب درستی برای این مسئله پیدا نکرده‌اید با ما همراه باشید. در ادامه به مزایا و معایب آپدیت خودکار وردپرس می‌پردازیم.

مزایای آپدیت خودکار وردپرس

 آپدیت خودکار وردپرس یکی از قابلیت‌های ارزشمند وردپرس است که مزایایی از این دست را در پی دارد:

  • بسیاری از وبسترها به دلیل مشغله فراوان آپدیت هسته و افزونه‌های اصلی وردپرس را به کلی فراموش می‌کنند. بنابراین آپدیت خودکار وردپرس برای این دسته از کاربران بسیار حیاتی به شمار می‌رود. جالب است بدانید که این قابلیت در گذشته تنها در ازای پرداخت وجهی در اختیار کاربران قرار می‌گرفت. اما اکنون تمام کاربران به این قابلیت دسترسی دارند.
  • از طرفی اگر تعداد زیادی سایت را در اختیار دارید، از به‌روزرسانی‌های خودکار وردپرس استقبال خواهید کرد.
  • از طرفی فعال بودن به روز رسانی‌های خودکار در صورت بروز مشکل در عملکرد سایت آپدیت‌های جدید را به صورت خودکار انجام می‌دهد و نیازی به حضور وبمستر نخواهید داشت.

معایب آپدیت خودکار وردپرس

 به‌روزرسانی خودکار وردپرس در کنار مزایای بی‌شمار خود معایبی را نیز در بر دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

  •  تیم مرکزی وردپرس نمام تلاش خود را می‌کنند که آپدیت های وردپرس آسیب چندانی به عملکرد سایت وارد نکند. درواقع احتمال اینکه به روز رسانی‌های اشکالی در سایت به وجد آورند بسیار اندک است. اما در واقع همواره این احتمال وجود دارد که یک آپدیت تمام تلاش‌های شما را بر باد دهد.
  • اگر وردپرس اصرار داشته باشد که پوسته مورد استفاده به دلایل امنیتی باید آپدیت شود و شما این کار را انجام ندهید، ممکن است پوسته خراب شود و در نتیجه سایت از بین برود.
  • در مورد پلاگین‌ها نیز این مسئله صدق می‌کند و با آپدیت شدن آن‌ها ممکن است پلاگین‌های پنل شما بهم بریزند و در نتیجه سایت با مشکل روبه‌رو شود.
  • نکته مهم این است که شاید این آپدیت‌ها خسارت زیادی به سایت شما وارد نکنند، اما مطمئنا نمی‌خواهید کوچک‌ترین آسیبی به سایت خود وارد کنید بنابراین هرگز بر سر سلامت سایت و وردپرس خود قمار نکنید.
  •  متأسفانه معمولا هنگام آپدیت شدن سایت، وردپرس پیغامی برای شما ارسال نمی‌کند و زمانی متوجه آپدیت شدن وردپرس خواهید شد که وارد فضای وردپرس خود می‌شوید.

نتیجه‌گیری

با توجه به نکاتی که در مقاله مطرح شده اکنون به خوبی با اهمیت اپدیت خودکار به‌روزرسانی وردپرس و لزوم غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس نیز آشنا شده‌اید. یکی از روش‌های غیر فعال کردن آپدیت خودکار وردپرس را انتخاب کنید و از به‌روز‌رسانی‌های غیرمنتظره جلوگیری کنید.

اما به یاد داشته باشید که باید در زمان‌های متفاوت نسبت به آپدیت قالب وردپرس و غیر فعال کردن غیرفعال کردن آپدیت قالب وردپرس اقدام کنید. برخی از آپدیت‌ها نقش مهمی در تامین امنیت سایت دارند. بنابراین آپیدت‌های ضروری را در اولین فرصت و به صورت دستی آن‌ها را انجام بدهید. آپدیت شدن وردپرس به افزایش سرعت سایت کمک می‌کند.

در پایان امیدوارم این مقاله کوتاه و کاربردی برای شما کاربران عزیز آریا وردپرس مفید واقع شود. شما همچنین می‌توانید مقاله ما در رابطه با معرفی 10 تا از بهترین قالب های خلاق وردپرس را مطالعه بفرمایید.

عرفان کاوه

بیش از 5 سال است که به صورت مستمر در زمینه وب و سیستم مدیریت محتوای وردپرس فعالیت می‌کنم. مباحث برنامه نویسی و توسعه نرم افزار و تکنولوژی های جدید رو دنبال میکنم و تجربیاتم رو با دیگران به اشتراک می‌گذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *