بازیابی سئو سایت بعد از هک شدن – امنیت وردپرس (قسمت 7)
اگر سایت شما هک شده است و شما با موفقیت توانستید تا سایت خود را از وجود کدهای مخرب پاکسازی کنید و باگ امنیتی که هکر از طریق آن دسترسی گرفته بود را ببندید، بعد از این نیاز دارید تا آسیب وارد شده به رنکینگ سئو و اعتبار سایت را بازیابی کنید. هدف از این درس این است که شما بفهمید که چگونه باید رنکینگ سئو و اعتبارتان را بعد از هک بازگردانید و لیستی از اقداماتی که باید انجام دهید تا مطمئن شوید که این ریکاوری کامل اجرا شده است را تهیه کنید.
خوب بیایید در ابتدا یک نگاه سریع به اینکه چگونه سایتتان را بعد از هک بازیابی نمودید بیاندازیم:
1. مطمئن شدید که به قطع یقین هک شدهاید.
2. قبل از انجام هرکاری از سایتتان بک آپ تهیه کردید.
3. سایتتان را در طول پروسه تمیزکاری، از دسترس خارج کردید.
4. به طور ایدهآل تشخیص دادید که مهاجم از کدام باگ امنیتی به سایت شما دسترسی گرفته و این باگ را برطرف نمودید. اگر سایت شما تعداد زیادی پوسته و افزونه و یا نرمافزارهای دیگر به روزرسانی نشده دارد، به روز کردن آنها میتواند تقریبا تمام این حفرههای امنیتی را ببندد.
5. تمام نشانههای آلودگی را از بین بردید.
6. سایتتان را به حالت آنلاین برگرداندید.
حالا که دوباره آنلاین شدهاید، نوبت آن رسیده است تا شروع به بررسی این موضوع کنیم که چقدر به سئو سایت شما آسیب وارد شده است.
آنچه خواهید خواند:
ارزیابی صدمه وارد شده به سئو سایت
گوگل SafeBrowsing را چک کنید
ابتدا چک کنید که آیا سایتتان در لیست Google safe browsing وجود دارد یا خیر. به آدرس زیر بروید:
http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http://example.com
قسمت “example.com” را با اسم سایت خود جایگزین کنید.
گوگل سایتهای در معرض خطر را به دو دسته تقسیم میکند:
- سایت مهاجم: سایتی که حاوی نرمافزاری است که کامپیوتر بازدید کنندههارا آلوده میکند.
- سایتهای در معرض خطر: سایتهایی که هک شدهاند و حاوی اسپم و محتوایهای دیگر که توسط مهاجم نصب شده است.
در هر دو حالت، موقع چک کردن صفحهی گفته شده در بالا، به شما گفته خواهد شد که سایتتان در کدام دسته حضور دارد.
چک کردن کنسول جستجوی گوگل
بعد از آن Google Search Console را چک کنید. وفتی که وارد کنسول جستجو میشوید، ابتدا قسمت “Messages” را در سمت چپ چک کنید. اگر سایت شما آلوده شده باشد، ممکن است پیغامی در این قسمت داشته باشید.
سپس در سمت چپ برروی “Security Issues” کلیک کنید. اگر crawlerهای گوگل در سایت شما بدافزاری پیدا کرده باشند، از این قسمت به شما اطلاع خواهند داد.
حالا ایمیل خود را چک کنید
گوگل معمولا در چنین شرایطی به ایمیلی که از طریق اطلاعات whois سایت شما پیدا میکند، ایمیل زده و به شما اطلاع میدهد که سایتتان آلوده شده است. همچنین گوگل تلاش خواهد کرد تا به هر ایمیل آدرس معتبری که فکر میکند به آن دسترسی دارید این ایمیل را بزند مثل : “admin@example.com” , “webmaster@example.com .
چک کنید که سایتتان به شکلی در نتایج جستجو دیده میشود
به گوگل رفته و بصورت زیر در آن جستجو کنید:
site:example.com
طبق معمول example.com را با دامنه خود جایگزین کنید. جستجوی بالا لیستی از تمام صفحاتی که گوگل از سایت شما ایندکس کرده است را نشان میدهد. اگر سایت شما آلوده شده باشد، گوگل اکثرا توضیحی به یکی از صورتهای زیر نشان خواهد داد:
- “This site may harm your computer” و یا
- “This site may be compromised”
هرکدام از این نوشتهها که در نتایج جستجوی گوگل دیده شود، به صورت شفاف اعلام میکند که سایت شما آلوده شده است.
تاثیر بدافزارها و هک شدن در سئو سایت
گوگل در قبال بازدید کنندگان و مشتریان خود مسئولیت حفاظت از آنان را دارد. به همین دلیل سایت شما بعد از هک شدن باید تحت تاثیر عواقب بد اینکار قرار بگیرد. تاثیر مخرب هک شدن سایتتان برروی سئو به شرح زیر است:
1. سایتتان یک سقوط بسیار بزرگ در رنکینگ موتورهای جستجو خواهد داشت.
2. کاربران موتورهای جستجو هنگام مشاهده سایت شما در نتایج گوگل، هشداری در مورد هک شدن سایت و در معرض خطر بودنشان دریافت خواهند کرد.
3. حتی اگر آنها برروی نتایج مورد نظر کلیک کنند، به احتمال زیاد مرورگر به آنها هشداری را نشان خواهد داد که از پایگاه داده Google Safe browsing نشات میگیرد و حاوی این مطلب است که این سایت هک شده است و یا حاوی بدافزار است.
درنتیجه اینها، تاثیر برروی ترافیک سایت بسیار شدید است. بسیاری از درهای ورودی سایت شما توسط مرورگر و یا موتورهای جستجو بسته خواهد شد و این افت شدیدی در ترافیک سایت شما خواهد داشت.
چگونه سئو و اعتبار سایت خود را بعد از هک شدن بازگردانیم
خبر خوب این است که ترافیک سئو و اعتبار سایت شما در صورت اقدامات سریع و درست میتواند طی ۲۴ ساعت بازگردد. برای اینکه سایتتان را سریعا در نتایج جستجوی گوگل بازگردانید، لازم است این اقدامات را انجام دهید:
- مطمئن شوید که سایتتان به طور قطع، هیچ بدافزار و یا محتوا جعلی و اسپم را که توسط مهاجم ارسال شده است را میزبانی نمیکند. اگر همچنان حاوی محتوای آلوده باشد، مجبور خواهید شد تا این مراحل را دوباره تکرار کنید.
- اگر تا به حال سایت خود را در Google Search Console وارد نکردهاید، سریعا اینکار را انجام دهید. Google Search Console بخش اساسی برای درک این موضوع است که کدام یک از url های شما آلوده شده و وضعیت فعلی سایتتان چگونه است. همچنین از این طریق اقدام به ارسال درخواست برای پاک کردن سایتتان از لیست سیاه گوگل خواهید کرد.
- برای بازگرداندن سایتتان باید یک درخواست برای بازبینی بدافزار برای گوگل بفرستید. لینک گذاشته شده به شما خواهد گفت که چگونه اینکار را انجام دهید. پروسه اینکار بسیار ساده است. کافیست که به قسمت “Security Issues” در Google Search Console رفته و برروی Request a review کلیک کنید.
بازبینی بدافزارها معمولا سریع تر از بازبینیهای مربوط به رنکینگ سئو توسط گوگل انجام میشود. اگر سایتتان دیگر حاوی بدافزار نباشد، احتمالا رنک قبلی خود را در عرض ۲۴ ساعت باز خواهید یافت.
درنهایت، احساس افسردگی پیدا نکنید
حالا که سایت خود را برای بازبینی توسط گوگل ثبت کردهاید، فقط کافیست تا صبر کنید. هک شدن سایت برای همه اتفاق میفتد بنابراین بخاطر این اتفاق احساس بدی نداشته باشید. بسیاری از سایتهای بزرگی که همه ما میشناسیم مثل فوربز نیز هک شده اند.
مهمترین مساله این است که سایت هک شده را سریع تر بازیابی کنید و بدانید که این حمله چطور اتفاق افتاده تا اینکه در آینده اتفاق مشابه برای شما نیفتد.
مقالات امنیت وردپرس
- با امنیت وردپرس آشنا شویم – امنیت وردپرس-(قسمت 1)
- محافظت از وردپرس در مقابل تهدیدات و مشکلات امنیتی – امنیت وردپرس-(قسمت 2)
- انتخاب هاست مناسب برای وردپرس – امنیت وردپرس-(قسمت 3)
- امن کردن محیط کار وردپرس – امنیت وردپرس-(قسمت 4)
- قوی تر کردن سایت وردپرسی در مقابل حملات – امنیت وردپرس-(قسمت 5)
- چگونه بفهمیم سایتمان هک شده؟ – امنیت وردپرس-(قسمت 6)
- بازیابی سئو سایت بعد از هک شدن – امنیت وردپرس-(قسمت 7)